Un tânăr pompier din Bistrița a participat, alături de alți salvatori din Europa, la un exercițiu internațional de protecție civilă, desfășurat timp de cinci zile în Italia.
Tânărul ofițer bistrițean a îndeplinit rolul de safety and security officer.

„Căpitanul Gabriel Gazdac din cadrul ISU Bistrița – Năsăud s-a întors la începutul acestei săptămâni din Italia, unde alături de salvatori din Europa, a participat la un exercițiu internațional de protecție civilă, desfășurat pe cinci zile.

Tânărul ofițer bistrițean a îndeplinit rolul de safety and security officer și avut responsabilitatea securității modulului de lucru în timpul fazei de transport și exploatare, prin implementarea procedurilor de siguranță și securitate.

Misiunea din localitatea Arcevia din regiunea Marche, în perioada 6-10 iunie, a fost a treia misiune internațională pentru căpitanul Gabriel Găzdac, prima în afara granițelor țării, în urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, unde România demonstrează constant angajamentul său în dezvoltarea capacităților de protecție civilă.

Lipsa orelor de somn și oboseala acumulate într-un exercițiu de durată, 24/24 ore, exact ca într-o situație reală, sunt compensate cu satisfacția reușitei în echipă, cea care și-a pus toată încrederea în asigurarea siguranței și securității salvatorilor.

Felicitări, Gabi, pentru modul profesionist în care ne demonstrezi în fiecare zi cât de mult iubești arma pompierilor militari“, a transmis ISU BN.

 

SPUNE-TI PAREREA