Un copil din Romuli care a câștigat o bicicletă la concursul „Reciclezi pentru viitorul tău“ și-a donat premiul unei fetițe, următoarea clasată la capitolul cantitate de deșeuri adunate în cadrul competiției organizate de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud. Andrei Monița a reușit să adune peste 900 de kg de deșeuri, dar el avea deja o bicicletă acasă. Beatrice, fetița care a primit în dar bicicleta, a compus și o poezie legată de acest concurs. Totul a fost relatat într-un comunicat de presă trasmis de A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud.

”Concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău!” reușește mereu să ne surprindă prin implicarea copiilor și bucuria lor de a participa la colectarea și reciclarea deșeurilor.

La Romuli, câștigătorul de drept a bicicletei – Andrei Monița cu 935 de kg de deșeuri adunate – având deja bicicletă acasă, a ales să doneze premiul său următoarei clasate – Beatrice Timoce care a adus la școală o cantitate de 871 kg de deșeuri reciclabile. Bucuria câștigării marelui premiu a inspirit-o pe Beatrice să scrie o poezie:

Eram tare hotărâtă
Să câștig o bicicletă
Bani prea mulți nu am de dat
Nici cu mâna în buzunar n-am stat
Sticle, plastic și metale
Și-am făcut grămada mare
Bilete la tombola am câștigat
Șansele mi le-am dublat.
Asta-s eu și sunt voinică
Harnică ca o furnică.
Nici de acum nu am să stau
Adun marfă să predau
Eu cu premiul am plecat
Și natura am curățat
De gunoaie cât cuprinde
Că sunt un copil cuminte.

La Școala Gimnazială din Coșbuc l-am cunoscut pe elevul Vasile Andreș care a adunat deșeuri reciclabile din zonele Moara lui Coșbuc, malurile râului Sălăuța și din jurul școlii, prin ecologizarea și curățarea acestor zone de deșeuri. Vasile a adunat 316 kg de deșeuri reciclabile și a câștigat o boxă portabilă.

Vă mulțumim încă o data dragi copii pentru că ați înțeles spiritul concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău!” și ați ales să vă implicați!

Alături de sute de copii, facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat.”

 

SPUNE-TI PAREREA