Un bărbat din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prins în flagrant cu droguri, într-o mașină înmatriculată în județul Mureș. Alături de bistrițean se afla un un alt bărbat de 32 de ani din județul Mureș, localitatea Ideciu de Jos.

Acțiunea de prindere în flagrant a fost desfășurată în Bistrița, în data de 10 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud.

Conform unui comunicat al IPJ BN, polițiștii au depistat și oprit, în trafic, un autoturism, înmatriculat în județul Mureș, condus de un bărbat, de 32 de ani, din Ideciu de Jos, județul Mureș, având pasager un bărbat, de 40 de ani, din Bistrița.

În urma controlului autoturismului, a fost descoperită disimulată, printre articole de îmbrăcăminte, o pungă din material plastic, de un kilogram, care conținea o substanță vegetală, de culoare verde oliv.

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate, din posesia bărbatului de 40 de ani, 3 plicuri cu ziplock, în care se afla o substanță pulverulentă și cristalină de culoare albă, un telefon mobil și 800 de lei.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar proveni din Spania și ar fi fost introduse în țară, prin intermediul unei firme de transport internațional, fiind ridicate de la sediul acesteia de către bărbatul din Bistrița.

Acesta a fost condus la audieri, iar procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Bistrița–Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind ulterior luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Șoferul, din județul Mureș, a fost testat de către polițiști, cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței cannabis.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștii Biroului de Ordine Publică și Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița și a luptători Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În cauză, cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

SPUNE-TI PAREREA