România traversează una dintre cele mai severe crize din educație, cu grave implicații sociale, din ultimele decenii. Ne aflăm la finalul celei de-a treia săptămâni în care părinții nu își pot trimite copiii la școală și la grădiniță. Pe lângă îngrijorările privind examenele și încheierea situațiilor școlare, mulți părinți sunt în imposibilitatea de a merge la serviciu.

La nivel de Bistrița-Năsăud, niciun parlamentar din partidele aflate la guvernare nu și-a exprimat recent vreo opinie privind soluția la acest blocaj. Nicio conferință de presă nu a fost organizată de partide în ultimele trei săptămâni, politicienii fiind, însă, prezenți la diverse evenimente festive și câmpenești, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla.

Săptămâna se încheie, însă, apoteotic pentru organizația PSD Bistrița-Năsăud care are răspunsul perfect pentru criza din educație: FOTBAL!

Sâmbăta, de la ora 12:00 la Teraplast Arena, locul despre care se credea că va susține performanța în sport a tinerilor din județ, va găzdui campionatul național de fotbal al TSD Bistrița-Năsăud pe regiunea Nord-Vest.

În cadrul campionatului TSD BN vor participa 6 județe: Bistrița-Năsăud , Cluj, Maramureș, Satu Mare, Salaj și Bihor. Evenimentul se anunță unul grandios, cu o festivitate de deschidere la care vor fi prezente oficialități din cele 6 județe.

Liderul tinerilor social-democrați din Bistrița-Năsăud, Paul Pop, a declarat că această competiție este una anuală și nu a considerat că trebuie anulată, în condițiile actuale. În legătură cu criza din educație, Paul Pop a spus următoarele:  „Încercăm să dăm un semnal de la nivelul nostru. Să sperăm că lucrurile se vor soluționa cât mai repede“.

N.r. ????!!!

PSD stă liniștit, a  găsit soluția pentru educație: baloane în culorile partidului!

Pe de altă parte, este explicabil de ce PSD-iștii stau atât de relaxați și nu își fac probleme pentru soarta educației. Acum o săptămână, la Năsăud se desfășura Caravana Educației, un eveniment vesel cu baloane colorate în alb și roșu, patronat de PSD Năsăud și desfășurat în prezența Inspectorului General al ISJ BN, Cristian Nicula. Cu această ocazie, filiala PSD de pe tărâmul academicienilor a transmis că oferă „o abordare modernă, inteligentă și captivantă a acumulării cunoștințelor și remedierii lacunelor“. După ce s-au arborat baloanele, partidul a mai transmis că speră cu tărie că „sistemul nostru de învățământ, în prezent ineficient și neadaptat zilelor noastre, va depăși obstacolele și va evolua într-o direcție în care viitorul va fi dominat de societatea bazată pe cunoaștere, augmentare și digitalizare“. Cu alte cuvinte, un partid care a avut multă vreme și încă are putere de decizie recunoaște că învățământul este ineficient, iar soluția pe care ne-o oferă este „speranța“!

 

SPUNE-TI PAREREA