Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va fi gazda unui eveniment, expoziție cu vânzare, la Salonul de minerale, fosile și geme, obiecte care provin din Carpații Orientali, Munții Apuseni și chiar aduse în România de pe tot globul.

Evenimentul se va desfășura între 9 și 11 iunie, începând în fiecare zi cu ora 10:00, iar închiderea va fi la ora 20:00.

Timp de trei zile, manifestarea de tradiție a muzeului bistrițean va reuni colecţionari, comercianţi de minerale, fosile și geme, respectiv specialiști din domeniul geologic, din Baia Mare, Timişoara, Arad, Satu-Mare, Bistriţa, Sângeorz-Băi.

Dintre bogățiile subsolului României vor putea fi admirate minerale brute și ,,flori de mină” din Carpații Orientali (zona minieră Baia-Mare) și Munții Apuseni, dar și din alte zone ale globului.

Vor fi prezentate publicului vizitator impresionante colecţii de pietre semipreţioase şi ornamentale, geode din cuarț și ametist, semigeode, bile confecționate din minerale, fosile din diverse ere geologice, lemn fosilizat, provenind de pe aproape întreg mapamondul.

Pentru copii sunt pregătite colecții didactice și minicolecții de diferite specii minerale, de asemenea diferite figurine de forme și culori aparte. Alături de bijuteriile realizate din argint și cupru argintat, sunt menționate și cele executate din pietre fine şi ornamentale (turcoaz, alexandrit, rubin, smarald, ametist, cuarţ roz, agat, jad, citrin, aventurin, granat, celestin).

Participanţi la Salonul de minerale, fosile și geme din acest an sunt Cercet. Șt. I Dr. Ioan Chintăuan, ing. geolog Claudia Groza, ing. geolog Csaba Kàto, ing. geolog Emil Șpiac, ing. geolog Gabriela Șpiac, Maxim Hîruța, Cătălina Hîruţa, Manu Nasiri, Ştefan Strimb, ing. Konrád Lőrinczi.

SPUNE-TI PAREREA