Trei autoturisme au fost implicate astăzi într-un grav accident rutier în comuna Romuli din Bistrița-Năsăud. În urma impactului, șase persoane, printre care și un copil, au fost rănite și transportate la spital. Un tânăr care a rămas încarcerat a fost preluat de elicopterul SMURD.

La caz au intervenit două echipaje SMURD (terapia intensivă mobilă și prim ajutor), un echipaj de descarcerare de la Secția de Pompieri Năsăud, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud și SVSU Romuli.

Spre locul accidentului a fost direcționat și elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Jibou, județul Sălaj. În urma accidentului a fost rupt un stâlp de electricitate, iar firele au ajuns pe partea carosabilă, fiind nevoie de intervenția unui echipaj de la furnizorul de energie electrica.

Victima încarcerată, un tânăr, a fost extrasă de către pompierii militari și predată elicopterului SMURD.

Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor în total pentru șase victime, dintre care și un copil de 6 ani, cu toții fiind evacuați la spital.

Un echipaj SAJ BN a preluat o femeie in vârstă de 37 ani, prezenta un traumatism craniofacial, evacuată la UPU SMURD Bistrița. Echipajul de prim ajutor SMURD Năsăud a preluat o femeie in vârstă de 19 ani – politraumatism prin accident rutier – evacuată la UPU SMURD Bistrița. Echipajul de terapie intensivă mobilă a preluat o femeie în vârstă de 32 de ani și băiețelul în vârstă de 6 ani – prezentau politraumatisme prin accident rutier – au fost evacuați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița
Tânărul in vârstă de 21 de ani preluat de elicopterul SMURD prezenta politraumatism prin accident rutier și a fost evacuat pe heliport Spitalului Clinic de Urgență Bistrița.
Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud alocat suplimentar a preluat un bărbat în vârstă de 31 de ani cu traumatism toracic l-a evacuat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații“, a trasmis ISU BN.

Cum s-a petrecut accidentul care a pus la pământ un stâlp de electricitate și a avariat mai multe mașini parcate

În urma accidentului, au avut de suferit mai multe mașini parcate, gardul unui imobil și un stâlp de electricitate care a fost pus la pământ. Conform unei informări a IPJ BN, totul a pornit de la un tânăr de 20 de ani din Romuli care a intrat în coliziune cu o mașină ce circula din sens opus. Astfel, s-a produs un accident în lanț care a provocat mai multe victime și distrugeri

„Astăzi, 4 iunie, polițiștii rutieri din Năsăud au intervenit pentru efectuarea de cercetări, ca urmare a producerii unui accident pe Drumul Național 17C, în Romuli.
Din primele date, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani din Romuli care se deplasa pe direcțiea de mers spre Dealul Ștefăniței, a intrat în coliziune un autoturism care se deplasa din sens opus și care era condus de o femeie, de 37 de ani, din județul Timiș. Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat, de 31 de ani, din Romuli și care a fost proiectat în gardul unui imobil și un autoturism parcat în curtea acestuia.
Ulterior, autoturismul condus de tânărul de 20 de ani a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice și 2 autoturisme parcate în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu rănirea celor trei conducători auto și a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani, din Romuli, toți transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Cei trei conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în toate cazurile.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă.
Pentru aproximativ 1 oră, traficul în zonă a fost blocat, după care s-a circulat alternativ, circulația fiind dirijată de polițiștii rutieri“, a transmis IPJ BN.

 

 

SPUNE-TI PAREREA