Image by top10-casinosites from Pixabay

Pasionații de pariuri sportive știu deja că există două opțiuni la care pot apela când vine vorba de orice meci, indiferent de specificul lui. Astfel, aceștia pot alege între opțiunea de a plasa pariuri live sau de a analiza șansele și a face pariuri înainte de meci. 

 

Fiecare opțiune existentă vine, așa cum era de așteptat, cu propriile avantaje și dezavantaje, care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie cu privire la alegerea cea mai inspirată. 

 

Pentru că fiecare decizie trebuie luată pe baza unor informații factuale, în acest articol vom discuta despre avantajele și dezavantajele cu care pariurile live, cât și cele înainte de meci vin la pachet. Astfel, la finalul acestui articol, ar trebui să puteți să luați o decizie informată cu privire la pariul pe care urmează să-l plasați la următorul meci. 

Avantajele pe care le au pariurile înainte de meci

În esență, pariurile înainte de meci oferă mai multe șanse de analiză a decizie pe care un parior urmează să o facă. Acesta poate să se uite la istoricul punctajelor, la șansele pe care o anumită echipă le are, poate analiza potențialul unei echipe și poate stabili dacă entuziasmul din jurul unei echipe reprezintă un plus pentru aceasta, când vine vorba de șansele pe care le are. Cu alte cuvinte, poți stabili dacă există un handicap asiatic în ecuație sau dacă nu există nicio echipă favorizată, de exemplu.  

 

Pentru a avea o imagine cât mai clară cu privire la avantajele pe care pariurile înainte de meci le au, este important să menționăm că acestea sunt variate și nu se rezumă doar la timpul de gândire pe care pariorii îl au la dispoziție. 

 

Astfel, am pregătit o listă care punctează principalele avantaje ale pariurilor înainte de meci:

 

    • Analiză aprofundată: Pariurile înainte de meci îți pot oferi șansa de a urmări statistici, de a studia grafice și de a face, în cele din urmă, o alegere rațională cu privire la biletul pe care urmează să îl pui. 
  • Stabilirea cotelor: Pentru început, este important să menționăm că aceste cote sunt stabilite înainte de meci și nu se schimbă prea mult în timpul evenimentului sportiv. Prin intermediul acestor cote, poți stabili care sunt riscurile și care sunt potențialele câștiguri. 
  • Varietate mare de piețe: Spre deosebire de pariurile live, pariurile înainte de meci îți permit să te îndrepți către mai multe piețe, inclusiv să pui bilete pe numărul de goluri care ar urma să fie date sau performanțele individuale ale jucătorilor. 

Avantajele pe care le au pariurile live

Avantajul principal pe care pariurile live îl au constă în faptul că poți analiza situația din prezent pentru a lua o decizie. Sporturile pot fi foarte imprevizibile, în sensul în care jucătorii nu au de fiecare dată aceeași performanță, iar pariurile live încearcă să răspundă tocmai acestei probleme. 

La fel ca pariurile înainte de meci, și în cazul pariurilor live există mai multe avantaje care merită menționate.

  • Interactivitate și receptivitate: Așa cum am menționat la începutul acestei secțiuni, pariurile live îți permit să analizezi forma în care se află jucătorii și direcția spre care se îndreaptă meciul, astfel încât să iei o decizie susținută de faptele din prezent, nu de performanțele istorice ale anumitor echipe sau jucători. Astfel, schimbărilor de joc nu mai reprezintă o problemă, în ciuda faptului că sunt imprevizibile. 
  • Evaluare constantă: Statisticile nu sunt întotdeauna o oglindă exactă a ceea ce urmează să se întâmple într-un meci. În schimb, evaluarea constantă a modului în care un meci progresează reprezintă un reper mai bun pentru un eventual succes. 
  • Posibilitatea de a utiliza strategii de hedging: În esență, strategiile de hedging te pot ajuta să îți reduci pierderile potențiale sau să îți garantezi un eventual profit după un meci, în ciuda rezultatului final. 

Dezavantajele pariurilor live și pariurilor înainte de meci

În această secțiune, lucrurile pot părea mai complicate, deoarece ambele forme de pariuri se confruntă cu același set de dezavantaje, în ciuda faptului că acestea se traduc în feluri diferite. 

  • Informații limitate: Pariurile înainte de meci se confruntă cu problema că pariorii nu pot lua decizii pe baza performanțelor din prezent ale sportivilor, ci mai degrabă pe baza unor informații statistice. Totuși, sportivii nu sunt roboți, iar performanța lor poate să difere de la un meci la altul. În cazul pariurilor live, această problemă se traduce prin faptul că deși pariul este plasat în timpul meciului, modul în care acesta poate evolua nu este precis, iar reacția pariorului trebuie să fie foarte rapidă.
  • Modificări ale cotelor: Pariurile live pot avea de suferit din cauza cotelor care se pot modifica drastic de la un moment la altul. Aceste cote pot da bătăi de cap inclusiv celor care preferă pariurile înainte de meci. 
  • Decizii spontane și neinformate: Emoțiile și reacțiile spontane reprezintă cel mai mare pericol când vine vorba de orice formă de pariuri, live sau înainte de meci. Pariurile care au în spate o bază factuală au cele mai mari șanse de câștig. 

Concluzie

Ambele forme de pariuri, live și înainte de meci, au avantajele și dezavantajele lor. Astfel, decizia pe care pariorul trebuie să o ia trebuie să fie cu atât mai informată și mai rațională, pentru ca opțiunea aleasă să fie cea mai bună pentru un anumit meci sau eveniment sportiv. 

 

SPUNE-TI PAREREA