Locuitorii din Bistrița-Năsăud plătesc printre cele mai mari tarife pentru apa potabilă din țară, iar canalizarea se află, la fel, în topul celor mai scumpe servicii. În ultimii patru ani, facturile la AQUABIS s-au tot umflat, ca urmare a inflației și a creșterilor prețurilor la energie. Dacă în 2019 apa potabilă produsă, transportată și distribuită de Aquabis costa 4,34 lei/mc pentru populație, de la 1 ianuarie 2023 serviciul costă 7,33 lei/ mc. Pentru canalizare și epurare bistrițenii plăteau 3,23 lei/mc în 2019, iar astăzi plătesc 6,71 lei/mc. Cu o rețea tot mai veche, afectată zilnic de avarii și presiune insuficientă în unele zone, dar și de întreruperi anunțate cu câteva minute înainte de sistarea apei, nu se pune problema asupra capcității populație de a suporta facturi tot mai mari. În schimb, pentru compania AQUABIS, extinderea și reabilitarea rețelei pare să fie o misiune imposibilă.

Municipiul Bistrița se află în șantier total, dar, din păcate, nu se arată momentul în care va avea conducte de apă și cnalizare noi. AQUABIS a organizat deja patru licitații pentru încredințarea lucrării în valoare de 120 de miioane de lei, dar încă nu s-a prezentat niciun constructor. Ultima licitație fără nicio strigare a avut loc în 25 mai. Acest lucru ar putea fi o mare problemă pentru străzile pe care se lucrează la această oră în Bistrița pentru că riscă să fie din nou sparte și refăcute în momentul în care se va reuși demararea lucrărilor pentru reabilitarea rețelei AQUABIS.

Managerul SC Aquabis SA, Ion Șandru, a dat vina, inițial, pe faptul că s-a întârziat foarte mult cu încadrarea unor străzi în domeniul public.

În luna decembrie a anului 2022, managerul SC Aquabis SA, Ion Șandru explica de ce, până la acea dată, nu au fost organizate licitații: „La Bistriţa am fi putut da drumul la licitaţie cel puţin de un an de zile, dar am avut probleme cu străzile care ţin de domeniul public și s-a întârziat foarte mult. A trebuit să scoatem peste 100 de străzi din aplicaţie la extindere reţele, fiind vorba despre străzi care nu ţineau de domeniul public. Pe urmă a trebuit să obţinem din nou toate avizele pentru că expiraseră. Nu am stat pe loc, am depus din nou documentaţia la Primărie pentru avize, pentru a obţine autorizaţia de construire odată cu analiza ofertelor. Deci anul acesta (n.red. – 2022) se vor analiza ofertele și cred că lucrările vor începe anul viitor, dacă nu vor fi contestaţii, poate spre sfârşitul anului, să sperăm într-o iarnă blândă ca cea de anul trecut și să putem lucra”.

O mare parte din lucrările pentru apă și canalizare ar trebui făcute în cadrul unor șantier care sunt deschise în acest moment, în Bistrița, cum ar fi axa Winmarkt-Han. Asfaltul s-a turnat deja pe strada Decebal, dar și pe Andrei Mureșanu, iar lucrările s-ar putea încheia cu pericolul ca străzile să fie din nou sparte când AQUABIS va reabilita rețelele.

Vinovat de această situație ar fi bugetul mic alocat de SC AQUABIS SA pentru lucrările pe care le-a scos la licitație. Astfel, potrivit unor documente, bugetul pentru primele trei licitații: septembrie 2022, respectiv februarie și martie 2023, suma alocată inițial a fost de 104,2 milioane de lei fără TVA, ceea ce, în opinia unor constructori, nu acoperă costul lucrărilor. În acest context, trebuie explicat faptul că, cei de la AQUABIS au făcut calculele la prețurile de acum 3-4 ani ale materialelor de construcții, ale manoperei și ale echipamentelor speciale care ar urma să fie instalate. De atunci, prețurile au crescut cu 30-40 % la materiale sau manoperă și cu 100% la multe echipamente. După primele licitații ratate, AQUABIS a făcut un efort și a suplimentat bugetul cu 11,2 mil. lei. Așadar, a patra licitație a avut o valoare estimată de 115,3 mil. lei, fără TVA, adică cu 11% mai mare.

Un alt motiv pentru această situație ar putea fi lupta politică ce se întețește în prag de an electoral. Dacă administrația actuală ar avea infrastructura pusă la punct la finalul anului 2023, nu și-ar face probleme pentru obținerea unui nou mandat. Așadar, cum la bordul AQUABIS s-ar putea afla oameni care ar apăra, mai degrabă, interesele taberei adverse, nu ar avea motive să facă prea mari eforturi pentru ca reabilitarea rețelelor să se sincronizeze cu lucrările din administrația Turc. Din păcate, cei care au de suferit din rivalitățile politice sunt doar oamenii care așteaptă de zeci de ani o infrastructură decentă în Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA