Peste 1000 de vinuri din Europa vor intra în concursul Balkan International Wine Competition, eveniment care este găzduit anul acesta, pentru prima dată, de România. Concursul, considerat unul dintre cele mai importante evenimente din Europa dedicate vinului, are loc în Bistrița-Năsăud, la Castelul Teleki din Posmuș.

România va fi reprezentată de aproximativ 300 de vinuri din diverse zone ale țării, câteva dintre ele și din Podgoria Lechința (cramele Jelna, Valea Ascunsă și Liliac).

Din juriu fac parte 20 de jurați, iar evenimentul va avea parte de prezența mai multor jurnaliști de la publicații de profil din străinătate, dar și 4 masters of wine, considerați cei mai buni specialiști în domeniu.

Vizită la castelul Teleki și degustare de vin, târg de vinuri la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud 

Castelul Teleki poate fi vizitat în timpul evenimentului, cu excepția sălilor în care se jurizează. Publicul se poate delecta cu o expoziție, da și cu câteva vinuri locale. În data de 4 iunie, mai multe vinuri pot fi degustate în cadrul unui eveniment special la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Intrarea va costa 50 de lei, iar garanția pentru paharele speciale din care se va degusta vinul costă 30 de lei.

Citește și:

Castelul Teleki din Posmuș găzduiește Balkan International Competition, unul dintre cele mai importante concursuri din Europa dedicate vinului.

SPUNE-TI PAREREA