Un bărbat și-a pierdut viața în aceasă duminică, înecat într-un lac din Sânmihaiu de Câmpie. Un alt bărbat a ajuns la spital, în încercarea de a-i salva viața. Un echipaj de scafandri și unul de prim ajutor SMURD au intervenit pentru căutarea bărbatului dispărut în apele lacului. Din păcate, după două ore de căutări, acesta a fost scos din apă fără viață.

După aproximativ două ore și jumătate de căutări, victima – un bărbat în vârstă de aproximativ 41 de ani – a fost găsită și extrasă din lac, din nefericire, fără semne vitale.
La spital a fost transportată de către un echipaj SAJ Bistrita Nasaud, o persoană – bărbat în vârstă de aproximativ 51 de ani, care a încercat să salveze bărbatul înecat. Aceasta se află în afara oricărui pericol.
La fața locului au intervenit pentru căutarea bărbatului, echipajul de scafandri, un echipaj de prim ajutor SMURD, medicul și asistentul ce încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD sub coordonarea șefului Centrului Operațional Județean“, a transmis ISU BN.

UPDATE IPJ BN: „Astăzi, 28 mai, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au fost sesizați că, într-un lac din Sânmihaiu de Câmpie o persoană s-a înecat.

La fața locului, s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat, de 40 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie care se afla în apopierea unui lac, împreună cu un grup de mai multe persoane, iar la un moment dat a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit, însă, din nefericire, acesta era decedat.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care a avut loc evenimentul“.

 

Nu vă riscați viața!

ISU BN a transmis o serie de avertizări valabile în perioada următoare, având în vedere că în sezonul estival oamenii desfășoară activități recreative în preajma lacurilor sau a râurilor.

De cele mai multe ori, astfel de tragedii se produc fie pentru că persoanele nu știu să înoate foarte bine, fie intră în apă unde curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață ori pe fondul consumului de alcool.

Ținând cont de faptul că vremea urmează să se încălzească și cetățenii vor desfășura activități recreative care pot să includă și scăldatul, vă recomandăm să respectați câteva măsuri importante de siguranță:

☑️ Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
☑️ Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
☑️ Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
☑️Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
☑️Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
☑️ Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
☑️Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
☑️ Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
De ce să-ți riști inutil viața?

SPUNE-TI PAREREA