Lucrările avansează pentru reconfigurarea axei de transport din Bistrița. Primul covor asfaltic a fost turnat pe strada Andrei Mureșanu și primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, estimează că lucrările vor fi gata până la sfâșitul anului 2023. Singura problemă este schimbarea conductelor de apă și canalizare.

Avansăm cu lucrările de reconfigurare a axei de transport, ele trebuind finalizate până la 31 decembrie 2023.
În ceea ce privește înlocuirea conductelor de pe traseele de mobilitate urbană, Primăria municipiului a făcut parțial acest lucru. De exemplu, pentru înlocuirea conductelor și realizarea branșamentelor pe strada Gheorghe Șincai, am cheltuit din bugetul local 600.000 lei. Dar, în condițiile în care există masterplanul de apă și canalizare, derulat de Aquabis și ADI Apă-Canal, nu este oportună din punct de vedere economic generalizarea acestor intervenții din bugetul local pe toate străzile.
Ținând cont că mâine este ultima zi de depunere a ofertelor pentru masterplan, sperăm că procedura va fi una de succes, la a treia încercare.
În urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea Aquabis, ar urma ca lucrările de înlocuire a conductelor să demareze imediat și cu prioritate pe zona Gării – Andrei Mureșanu, dar vor fi efectuate pe trotuare, fără a mai fi afectate tronsoanele cu carosabil nou“, a transmis primarul Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA