Perna ortopedică este un produs care susține capul și gâtul într-o poziție corectă anatomică. Aceasta asigură un somn de calitate, care este important pentru starea de bine. Despre faptul dacă sunt necesare pernele ortopedice, tipurile lor și cum să dormiți pe ele, puteți afla mai detaliat în articol.

  • Perne ortopedice — tipuri
  • Cum ar trebui să dormiți pe o pernă ortopedică?
  • Cum să dormiți corect pentru spate și gât?

Perne ortopedice — tipuri

Aceste produse au clasificări diferite. După formă sunt:

  • în formă de valuri, cu două semirulouri de înălțimi diferite;
  • cu adâncitură pentru cap sau cu o cavitate sub umăr;
  • plate clasice;
  • în formă de potcoavă, se potrivesc în mod optim pentru femeile însărcinate;
  • sub formă de rolă sau semirolă, de diferite lungimi și grosimi.

Pernele ortopedice se deosebesc, de asemenea, în funcție de umplutură, înălțime, mărime și rigiditate. Dar cel mai important lucru este că oricare dintre aceste produse asigură poziția corectă a capului în timpul somnului. Care anume? Când gâtul și capul se află în linie cu corpul.

Poate apărea întrebarea — pentru un somn sănătos este nevoie de o pernă anatomică sau ortopedică? Se potrivește oricare. Dar dacă aveți nevoie de un produs care să corecteze sau să amelioreze diverse patologii (amețeli, osteocondroză etc.), se potrivește doar o pernă ortopedică de dormit. Puteți alege un astfel de produs, precum și modele anatomice, în magazinul online Ortek. Catalogul prezintă accesorii de diferite forme, dimensiuni și materiale.

Cum ar trebui să dormiți pe o pernă ortopedică?

În primul rând, așa cum vă este confortabil. Prin urmare, atunci când decideți cum să dormiți corect pe perne ortopedice și care sunt cele mai bune perne de dormit, luați în considerare pozițiile preferate de somn și alegeți produsul în funcție de acestea. Doar atrageți atenția că atunci când folosiți perne ergonomice clasice plate dreptunghiulare și pătrate, nu contează pe ce parte este mai bine să dormiți.

Pentru alte forme de perne, urmați aceste recomandări:

1. Somn pe spate. Cea mai bună alegere va fi un accesoriu cu o adâncitură pentru cap. Proprietarii de perne pentru dormit pe spate sub forma de val ergonomic vor trebui să întoarcă produsul cu ruloul jos spre ei. Aveți îndoieli cum să dormiți corect pe spate? Dacă nu sunt probleme cu coloana vertebrală și respirația, atunci cu brațele și picioarele întinse. Dacă sunt patologii, genunchii trebuie îndoiți sau consultați suplimentar un medic.

2. Somn pe o parte. În mod optim pentru această poziție, este potrivită perna ortopedica pentru cap cu o adâncitură, unde puteți așeza comod umărul. În cazul produsului în formă de val, așezați ruloul înalt sub gât.

3. Somn pe burtă. Această poziție este strict contraindicată pentru persoanele care au probleme la nivelul coloanei vertebrale. Accesoriul ondulat trebuie să fie întors având ruloul jos spre gât.

O mențiune specială ar trebui să fie făcută pentru pernele cu efect de spumă cu memorie. Aceste accesorii câștigă acum popularitate. Sunt umplute cu Memory foam – un material hipoalergenic special. Cum să dormi corect pe o pernă ortopedică din spumă cu memorie? Doar puneți capul și gâtul pe produs – materialul singur se va adapta la parametrii anatomici individuali, asigurând un somn sănătos. De îndată ce proprietarul se ridică, perna își va lua forma originală.

Cum să dormiți corect pentru spate și gât?

Țineți minte că atunci când dormiți pe o pernă ortopedică, nu se pun mâinile sub ea. Produsul nu se poziționează vertical sau diagonal, nu se doarme pe cealaltă parte. Ignorarea acestor interdicții poate avea un efect negativ asupra sănătății. Dacă doriți să aflați mai multe despre condițiile de folosire ale unei perne ortopedice specifice, în pachetul oricărui produs specializat este inclusă o instrucțiune.

SPUNE-TI PAREREA