Foto cu caracter ilustrativ

Doi bărbați din comuna Șanț, Bistrița-Năsăud, au fost reținuți pentur 24 de ore, cu propunerea constrolului judiciar pentru 60 de zile, după ce au încercat să aranjeze un transport de lemn cu acte false. Cei doi sunt cercetați pentru fals informatic. Conform unui comunicat transmis de IPJ BN, ei au încercat să regleze o diferență de stoc între cele două puncte de lucru ale societății.

La data de 23 mai a.c., ca urmare a probatoriului administrat într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 44, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Șanț, cercetați pentru fals informatic.

În fapt, la data de 4 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea delictelor silvice au oprit pentru control, în localitatea Livezile, un ansamblu auto, condus de bărbatul de 44 ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea comercială administrată de tânărul de 26 de ani ar fi emis, în fals, un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 4,50 metri cubi de cherestea, însă în interiorul semiremorcii, polițiștii au descoperit 10 radiatoare din oțel, fără a mai fi identificată altă marfă sau materialul lemnos.

Avizul ar fi fost emis cu scopul de a regla diferențele stocurilor scriptice și faptice între cele două puncte de lucru ale societății comerciale în cauză. La aceeași dată, în urma celor constatate, polițiștii au dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a telefoanelor mobile folosite, în vederea instituirii sechestrului asigurător.

Astăzi, 24 mai, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, printre măsurile dispuse, cei doi având și interdicția folosirii aplicației SUMAL 2.0. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA