În perioada 1-3 iunie Castelul Teleki din Posmuș devine „capitala europeană a vinului“. Pentru prima dată, România, respectiv Poarta Transilvaniei • Bistrița-Năsăud este gazda Balkan International Wine Competition, unul dintre cele mai importante concursuri din Europan dedicate vinurilor. La eveniment vor concura vinuri din România, Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Turcia, Italia și Ungaria.

Punctul culminant va fi în data de 3 iunie, cu o cină specialp de la ora 20.00, la Hotel Metropolis. În cadrul evenimentului va avea loc și o degustare de vinuri care va începe de la ora 17.30, alături de toți master of win prezenți în juriu.
Cina exclusivistă va conține preparate precum: file de halibut, risotto și veloute de porumb, pulpă de rață cu piure de trufe, ciuperci coapte și baby spanac, iar la desert, ștrudelul cu mere și sos de vanilie, va îndulci oaspeții prezenți“, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, în custodia căruia se află Castelul Teleki.

Balkan International Wine Competition (Concursul Internațional de Vinuri Balcanice) sărbătorește tradiția milenară de vinificație din Peninsula Balcanică. Vinurile balcanice sunt zilnic savurate și iubite de localnici și din ce în ce mai apreciate de iubitorii de vin din întreaga lume. Competiția este deschisă producătorilor de vin din toate țările balcanice, din regiunea Mării Negre și din întreaga lume. Festivalul vinului balcanic care va urma competiției este deschis publicului iubitor de vin.

Balkan International Wine Competition este cea mai bună dovadă a cât de dinamică este scena vinului balcanic și cât de mare este de fapt calitatea vinurilor din regiune. Această mare Competiție crește în ultimul deceniu odată cu dezvoltarea vinificației, iar potențialul este încă uriaș. În ultimii ani, a devenit o regulă ca vinurile care sunt recunoscute pentru prima dată la BIWC să primească ulterior recunoaștere de la competiții mondiale mult mai mari și să devină iconice. Motivul pentru aceasta constă în munca dedicată a întregii echipe BIWC condusă de Galina Niforou, precum și în selecția atentă a arbitrilor internaționali de vin cu experiență și respectați în întreaga lume. Este o adevărată onoare să conduc o astfel de competiție. Anul acesta, BIWC merge pentru prima dată în România, ceea ce sunt sigur că va aduce o nouă calitate Competiției. Succes vinurilor din Balcani la a XII-a BIWC 2023!“, a spus Igor Lukovic – Președinte BWC, conform site-ului oficial al competiției.

Este o mare onoare pentru noi să avem posibilitatea de a desfășura cea de-a XII-a ediție a BIWC în Ardealul misterios, în județul Bistrița-Năsăud! Continuăm acest deceniu cu mult optimism și energie pentru a face Vinurile Balcanice și mai ușor de recunoscut și pentru a le poziționa în mai multe locuri pe harta mondială a vinurilor. Președinția lui Igor Lukovic a adus la BIWC noi idei și activități noi și întreaga echipă este recunoscătoare pentru asta. Succes tuturor cramelor care participă la Balkans International Wine Competition 2023!“, a transmis ing. Galina Niforou, Wine MBA – BIWCF Managing Director.

SPUNE-TI PAREREA