Concursul Enduro Heniu, organizat de Asociația OFF Road Enduro Heniu în colaborare cu CS Master Bike Cluj, are loc în perioada 26-27 mai 2023, în Prundu Bârgăului. Competiția beneficiază de sprijinul primăriilor Prundu Bârgăului, Leșu, Tiha Bârgăului, dar și a Ocoalelor Silvice Prundu Bargaului, Tiha Bargaului și Leșu.

Concursul se desfășoară sub egida FRM – Federația Română de Motociclism. Vârsta minimă de participare este de 14 ani, iar din 2022 se pot înscrie în concurs și cei peste 50 de ani.

HEH este o competiție de tip OPEN, deschisă atât concurenților români cât și celor de altă naționalitate. DE asemenea, este o competiție înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de Motociclism.

Este obligatorie licența emisă de către Federația Română de Motociclism cât și asigurare pentru accidente.

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Vineri 26 mai 2023 prolog
08:00 – 14:00 înscriere participanți în locația taberei de bază
15:00 – ședință tehnică cu concurenții în locația taberei de bază
15:45 – prezentarea concurenților în zona de start a prologului
16:00 – start prolog
21:00 – 22:00 înscriere participanți în locația taberei de bază
Sambata 27 mai 2023 ziua 2 de concurs, 60-80km clasele Pro si Expert, aprox 40km clasa Hobby
08:30 – ședință tehnică cu concurenții în locația taberei de bază
09:00 – plecare din tabăra de bază în coloană organizată spre zona de start
09:30 – start ziua 2
Timp maxim parcurgere traseu 6 ore din momentul startului
ora 18:00 festivitate de premiere

CONCURENȚI

Concursul Hard Enduro Heniu este deschis tuturor persoanelor care în momentul înscrierii au achitat taxa de participare și prezintă următoarele documente:

Concurenții români trebuie să detina licență hard-enduro validă emisă de FRM (Federația Română de Motociclism);
Concurenții români care nu au nici un fel de licență pot să achiziționeze de la Secretariatul Concursului licența hard-enduro emisă de FRM valabilă doar pentru concursul HEH. Prețul acestei licențe este 10 EUR per concurent.
Concurenții străini trebuie să aibe licență enduro internațională validă emisă de FIM/FIM-Europe (Fédération Internationale de Motocyclisme) sau licență enduro națională validă emisă de federația națională de motociclism din țara lor, ambele însoțite de permisiunea de start emisă de federația națională de motociclism din țara lor (documentul denumit Rider Start Permission);
Concurenții străini care nu au nici un fel de licență trebuie să aibe dezlegare emisă de federația națională de motociclism din țara lor (documentul denumit Rider Release) pentru a putea achiziționa de la Secretariatul Concursului licența hard-enduro emisă de FRM valabilă doar pentru concursul HEH. Prețul acestei licențe este 8 EUR per concurent.
Documentele \”Rider Start Permission\” și \”Rider Release\” se pot întocmi individual (pentru un singur rider) sau în grup (pentru mai mulți rideri) și pot fi emise numai de federația națională de motociclism din țara de proveniență a fiecărui concurent în parte. Aceste documente vor fi redactate obligatoriu în limba engleză, altfel nu vor putea fi recunoscute oficial.

Asigurare de accidente pentru competiții moto.

Se poate achiziționa de la Secretariatul Concursului, are valabilitate doar pentru concursul HEH, iar prețurile per concurent sunt după cum urmează:
concurent român fără nici un fel de licență: 125 lei per concurent,
concurent străin fără nici un fel de licență dar cu dezlegare emisă de federația națională de motociclism natală: 125 lei per concurent (conține despăgubirea pentru repatrierea în țara natală), concurent străin cu licență enduro națională validă însoțită de permisiunea de start, ambele emise de federația națională de motociclism natală:125 lei per concurent (conține despăgubirea pentru repatrierea în țara natală);

Certificat medical valabil emis de medicina sportivă.

Se poate achiziționa de la Secretariatul Concursului, prețul va fi intre 50-100 lei per concurent. Concurenții străini care au licență enduro națională validă emisă de federația națională de motociclism natală vor trebui să prezinte și viza medicală validă aferentă, în caz contrar ei vor trebui să plătească 50-100 lei per concurent pentru viza medicală făcută la fața locului la Secretariatul Concursului. Concurenții de peste 50 ani vor trebui sa aibe pe viza medicală și avizul cardiologic!!! Atenție, avizul cardiologic NU se va putea întocmi la secretariatul concursului!!!
Act de identitate;
Fișa de înscriere (pentru cei care nu au utilizat http://enduro-heniu.ro/inregistrare/. Se poate obține la Secretariatul Concursului;
Declarație asumare răspundere. Se va completa la Secretariatul Concursului;
Concurenții care până inclusiv în ziua începerii competiției (vineri 26 Mai 2023) nu au împlinit 18 ani nu vor putea fi înscriși în competiție fără acordul de participare la competiție dat în fața notarului de către ambii părinți în original. Acesta NU se va putea întocmi la Secretariatul Concursului.
Vârsta minimă de participare este de 14 ani.

TAXA DE PARTICIPARE ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ

Echipa Enduro-Heniu a decis anul acesta ca taxa de participare este 100 euro (sau 500 lei) inclusiv in data cursei. Aceasta NU va mai fi majorata si va putea fi achitata la locul evenimentului! Taxa contine benzina in CP realimentare din ziua 2 de concurs.

Vor fi premiati primii 5 concurenti de la fiecare clasa. Ca si in anii trecuti, spalatorie pusa la dispozitie de partenerul Enduro Heniu Bozga Servicii

Din 2022, s-a adăugat clasa Super Veterani! Aici se vor putea inscrie cei cu varsta de peste 50 de ani si vor parcurge traseul de clasa Hobby!

Locație concurs: Prundu Bargaului
Secretariatul concursului și tabăra de bază: Primaria Prundu Bargaului
Website: enduro-heniu.ro
Email: contact@enduro-heniu.ro
Director Concurs: Bart Stroisteanu tel.0721356282
Hard Enduro Heniu 2023 (HEH)

SPUNE-TI PAREREA