Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii bistrițeni au sporit, în această perioadă, controalele în unitățile de învățământ, pentru ține sub control delincvența juvenilă. Astfel, la data 17 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor și personalului didactic, prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și a consumului de tutun și substanțe cu efect psihoactiv.

În acest sens, au fost efectuate verificări în 6 unități de învățământ din municipiul Bistrița, precum și zonele adiacente acestora. Astfel, au fost legitimate 16 persoane și au fost depistați 8 elevi care absentau nemotivat, în legătură cu aceștia fiind făcute informări către reprezentații școlii unde învață. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravenționale în cuantum de 250 lei, în conformitate cu Legea 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Tot ieri, în cele 6 unități de învățământ, polițiștii au desfășurat 9 activități informativ-preventive, dintre care 6 cu clase de liceu, pe teme privind răspunderea penală a minorilor, violența în școli și portul sau folosirea de obiecte periculoase. Celelalte activități au fost desfășurate cu elevi de gimnaziu și preșcolari, temele abordate fiind din sfera educației rutiere.

Activitățile preventiv-informative sunt continuate în perioada următoare, în cadrul proiectului ”Ia atitudine! Spune Stop violenței!” și Campaniei naționale de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incita unităților de învățământ preuniversitar“, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ! Ar trebui ca in fondurile primariilor locale pentru scoli, sa fie prevazuti bani si pentru un sistem cu agenti de paza din societatile civile specializate , obligatoriu in toate scolile . Posturile sa fie stabilite / raportate la un anumit numar de elevi , stabilite prin ” studiul de securitate ” prevazut in Legea nr. 333/2003 a pazei bunurilor reactualizata si nu lasat la latitudinea directorilor acestor scoli , iar in zona scolilor, sa fie organizate activitati de patrulare cu jandarmi si agenti din politia nationala si locala , care sa controleze si sa sprijine eficient , agentii de paza din aceste unitati de invatzamant .

SPUNE-TI PAREREA