Sursa foto: Alex Varga

Ca în fiecare an, bistrițenii așteaptă cu nerăbdare momentul înfloririi narciselor din Masivul Saca, Munții Rodnei. Cu puțin noroc și în ceea ce privește vremea, aceștia ar putea vedea Poiana cu Narcise înflorită chiar în minivacanța de Rusalii, un interval de 5 zile care leagă ziua liberă acordată de 1 Iunie cu weekend-ul și sărbătoarea Rusaliilor.

„Foarte mulți iubitori de munte ne-au cerut detalii despre stadiul de înflorire al narciselor de pe Masivul Saca…..Vă anunțăm că nu sunt înflorite încă, dar sperăm că în maxim două săptămâni în funcție de evoluția vremii să putem să ne bucurăm de frumusețea lor.
Aici o sa vă ținem aproape cu informații calde”, au transmis reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.
Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

SPUNE-TI PAREREA