Doi dintre cei trei tineri care au fost arestați în cazul agresiunii șocante petrecute în zona Big din Bistrița, au fost puși în libertate, iar statul le va plăti și cheltuielile de judecată.
Cei doi au 17 ani și eliberarea lor a fost decisă de o instanță a Tribunalului Bistrița-Năsăud, cauza fiind trimisă spre reanalizare la Judecătoria Bistrița.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, completul care a analizat contestația celor doi, a dat următoarea sentință:

Tip soluție: Trimitere spre rejudecare

Soluția pe scurt: În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.b rap.la art.204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorii H. S.-A. și M. D. V. împotriva Încheierii penale nr.35/JDL/06.05.2023 a Judecătoriei Bistriţa, pronunţată în dosarul penal nr.4369/190/2023, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce privește dispoziția de arestare preventivă a acestor doi inculpați-contestatori, şi trimite cauza spre rejudecare Judecătoriei Bistrița.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților H. S.-A. și M. D. V., dacă nu sunt reținuți sau arestați în altă cauză. Menține celelalte dispoziții ale încheierii atacate, care nu contravin prezentei. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în contestaţie rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului din oficiu din contestaţie, în sumă de 340 lei, cuvenit av.G. O. A., se avansează de Ministerul Justiţiei şi rămâne în sarcina statului conf. art.275 alin.6 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată conf.art.405 alin.1 teza finală, azi 12.05.2023”.

În arest a mai rămas un tânăr de 21 de ani, din Viișoara, acuzat de tentativă la tâlhărie calificată, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Un al patrulea membru al bandei care a răspândit teroarea într-un loc intens frecventat de copii și tineri din Bistrița a rămas în libertate de la bun început, fiind minor. Adolescentul de 16 ani urma să examinat de Serviciul de Medicină Legală care se va pronunța dacă are sau nu discernământ și abia apoi se pot lua măsuri legale asupra lui.

Acum părinții tinerilor agresați, dar și alți bistrițeni, sunt revoltați de indulgența justiției față de acești tineri.

 

SPUNE-TI PAREREA