Serviciile de recuperare gratuită, dar și cele stomatologice, vor putea fi accesate mai ușor de către cetățeni cu ajutorul Primăriei Bistrița care vrea să vină în întâmpinarea celor cu nevoi medicale. Consilierul local Mathe Attila, care este și cadru medical, a propus ca primăria să suplimenteze deficitul de locuri în centrele de recuperare decontate de către stat.

Servicii de recuperare medicală gratuite în Bistrița! De la începutul mandatului am discutat cu domnul primar Ioan Turc, despre deficitul de centre de recuperare pentru persoanele vulnerabile din Bistrița atât pentru adulți cât și pentru copii. Azi în cadrul ședinței ordinare am semnalat domnului primar despre accesare fonduri pentru proiectul, lansat în premieră în România. Mai exact, în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru „Comunități de seniori – sprijin pentru persoane vârstnice vulnerabile afectate de probleme locative”, proiect care dispune de o alocare totală de 80 milioane euro.Este o oportunitate pentru Bistrița, trebuie profitat de fiecare proiect european, mai ales dacă vine în ajutorul cetățenilor. Sunt sigur că acest centru va avea un impact pozitiv asupra vieții multor oameni și mă simt onorat să fiu implicat în crearea sa“, a transmis Mathe Attila.

Acesta a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local și a subliniat necesitatea acestor centre.

Ca și cadru medical în recuperare și reabilitare medicală, semnalez că avem un deficit în centre de recuperare. Centrele prezente sunt sufocate ș nu fac față cererii. Ajungem la liste de așteptare de peste o lună sau chiar mai multe. Persoanele cu un loc de muncă care nu au timp să vâneze locurile libere și nu au timp să aștepte luni până ajung la un tratament pierd locurile și, să fim sinceri, de multe ori trece durerea până ajungem la un centru de stat dacă nu ne permitem centru privat. Profilaxia este cel mai ieftin tratament. Trebuie să venim în spijinul pacientului“, a subliniat consilierul UDMR.

„Sunt cât se poate de acord. Am avut asemenea discuții și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, deci ne dorim ca printre altele să acoperim și această componentă de recupeare, inclusiv la domiciliu. Noi știm că sunt oameni la pat, bolnavi la pat, care provin din familii cu probleme speciale, și pe care nu are cine să-i întoarcă de pe o parte pe alta. Știm că sunt oameni cu dizabilități, pe care nu are cine să-i ajute să coboare de la etajul patru. Am avut asemenea solicitări. Și am dat curs solicitărilor respective. Știm că sunt oameni pentru care un ajutor care poate să pară mărunt, banal, dar pentru ei este foarte important. O injecție,o tensiune, o vorbă bună. Contează enorm. Cabinetul stomatologic mobil va merge în localitățile aparținătoare, acolo unde, cu siguranță, sunt oameni care în viața lor nu au mers la un medic stomatolog. Fiți convins că ceea ce am discutat se va întâmpla. Mergem și pe această componentă de recuperare, inclusiv la domiciliu“, a răspuns primarul Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA