Foto cu caracter ilustrativ

Un incident îngrijorător a avut loc săptămâna trecută într-o zonă din Bistrița intens frecventată de copii și tineri. Patru tineri care aveau la ei o macetă și un pistol de tip airsoft, au început să abordeze alți tineri care ieșiseră cu prietenii și stăteau de vorbă în parcul din spatele Bisericii „Sfânta Ana“ de la Big. Comunitatea din Bistrița a fost șocată de violența și umilința la care au fost supuși un student și un elev, din partea unor tineri care au făcut o demonstrație de forță în zonă. Aceștia au fost arestați, dar bistrițenii își pun acum întrebări serioase cu privire la siguranța copiilor lor, în condițiile în care consumul de droguri chiar și în rândul minorilor este tot mai răspândit în oraș.

S-a dus la școală cu un pistol ca să se laude colegilor

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au sporit vigilența în aceste zile. Astfel, ei au descoperit un elev care s-a dus la școală cu o armă neletală.

La data de 9 mai a.c., în cadrul activităților preventive și de verificare desfășurate, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de săvârșirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Vizat de comiterea faptei este un tânăr, elev al unui liceu din Bistrița, care ar fi introdus în școală un pistol neletal, replică a unei arme de tip airsoft, cu bile, pe care l-ar fi prezentat colegilor, după care l-a ascuns.

În urma verificărilor efectuate, de către polițiștii de la Ordine Publică și Siguranță Școlară, acesta a fost găsit aruncat într-un coș de gunoi, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor“, a transmis IPJ BN.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au purtat discuții cu elevii clasei respective, dar și a celorlalte clase terminale despre riscurile folosirii de obiecte periculoase și producerii unor accidentări ce ar putea avea consecințe extrem de grave. Totodată, au mai fost avute în vedere teme precum la consecințele violenței în școli, gestionarea unor situații conflictuale, dar și răspunderea penală a minorilor.

Tânăr cu comportament suspect, prins cu droguri pe stradă

Tot în data de 9 mai, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică care efectuau serviciul de patrulare au observat, pe strada Libertății din municipiul Bistrița, un tânăr care avea un comportament suspect.

„În momentul în care s-au apropiat pentru a-l legitima, acesta ar fi aruncat sub o bancă, un plic din hârtie ce conținea substanțe vegetale uscate, susceptibile a avea efecte psihoactive.

Tânărul a fost identificat ca fiind în vârstă de 28 de ani, din Bistrița, iar substanțele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA