Becleanul este Ambasador NEB! Comisia Europeană recunoaște Becleanul  ca exemplu de bune practici în rândul Uniunii Europene, orașul de pe Someș  fiind remarcat la cea mai importantă competiție anuală dedicată proiectelor  realizate din fonduri europene, datorită celui mai nou proiect: ”Centrul  Recreativ Legacy”, finalist la Componenta A: „Campionii «Noului Bauhaus  european»” – categoria 3: „Prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea  mai mare nevoie”.

Proiectul Becleanului a fost selectat printre cei 61 de finaliști ai Premiilor New European  Bauhaus (NEB) 2023, fiind ales dintre peste 1450 de aplicații din toate statele membre UE, în  urma unei evaluări de către experți independenți.  

Proiectul dumneavoastră a fost recunoscut datorită calității, contribuției sale la  valorile NEB și a unui potențial mare de a promova frumusețea, sustenabilitatea și  incluziunea prin inițiativa NEB”, este mesajul pe care Comisia Europeană l-a  transmis Primăriei Orașului Beclean. 

Ca urmare a acestei reușite, Becleanul este „Ambasador NEB, având rolul de a promova și  susține inițiativa Noului Bauhaus european.  

„Suntem onorați să fim Ambasadori NEB, dar mai ales pentru că suntem finaliștii  celui mai prestigios concurs la nivelul Uniunii Europene. Este o reală recunoaștere a  muncii noastre și un semn de încredere pentru proiectele pe care le pregătim pentru  dezvoltarea orașului Beclean și pentru binele comunității noastre!”, subliniază primarul  Nicolae Moldovan.  

Câștigătorii Premiilor NEB 2023 vor fi anunțați la Ceremonia de Premiere, care va avea loc  în cadrul evenimentului „Noul Bauhaus european în regiuni și orașe”, în perioada 21-22  iunie 2023, la Bruxelles, eveniment la care a fost invitat să participe primarul Nicolae  Moldovan. Evenimentul va reuni părțile interesate cheie care implementează NEB pe teren și  va servi ca un forum de învățare și schimb între oameni, instituții, municipalități și regiuni  care implementează sau au un interes în dezvoltarea proiectelor NEB.  

Vot public pentru proiectul Becleanului! 

Proiectul  „Centrul Recreativ Legacy” a fost  nominalizat la Premiile New European Bauhaus 2023 în cadrul Componentei A:  „Campionii «Noului Bauhaus european»” – Categoria 3: „Prioritizarea locurilor și a  persoanelor care au cea mai mare nevoie”.  Proiectul poate fi votat aici până în data de 24 mai. 

Despre NEB 

Comisia Europeană a lansat această inițiativă la sfârșitul anului 2020 pentru a aduce împreună comunități și pentru a crea o punte între Pactul verde european și cotidianul vieții și  al spațiilor noastre de locuit. 

Noul Bauhaus European reprezintă sursa de inspirație a unei mișcări care își propune să  faciliteze și să dirijeze transformarea societăților noastre în conformitate cu trei valori legate  în mod indisolubil: 

  • durabilitate, de la obiectivele climatice până la circularitate, reducerea la zero a poluării și biodiversitate;
  • incluziune, de la punerea în valoare a diversității până la asigurarea

accesibilității și a prețurilor abordabile; 

  • estetică și calitatea experienței pentru oameni, prin design, emoții pozitive și beneficii culturale.

„Inițiativa privind noul Bauhaus european (NBE) îndeamnă toți europenii să își imagineze și  să construiască împreună un viitor durabil și favorabil incluziunii, frumos pentru ochii,  mințile și sufletele noastre”, transmite Comisia Europeană.  

Mai multe informații puteți găsi pe pagina oficială a Comisiei Europene dedicate NEB:  https://prizes.new-european-bauhaus.eu/ 

 

SPUNE-TI PAREREA