Zeci de bistrițeni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de căpușe, de la debutul sezonului cald până în prezent. Este vorba de 29 de adulți și 27 de adulți. O parte dintre ei au fost internați în spital și s-au înregistrat și trei cazuri de boala Lyme.

„De la începutul primăverii și până în prezent, 56 de persoane care au fost mușcate de căpușe s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița pentru a primi îngrijiri și asistență medicală.

Este vorba despre 29 de adulți, dintre care 8 au fost transferați din UPU la Secția Boli Infecțioase pentru tratament profilactic, și despre 27 de copii, dintre care 4 au fost transferați din UPU Pediatrie la Secția Boli Infecțioase.

S-au înregistrat și trei cazuri de pacienți (doi adulți și un copil) diagnosticați cu boală Lyme, care se transmite prin mușcătura de căpușă, care au fost tratați în cursul acestui an la Secția Boli Infecțioase“, se arată într-o informare a Spitalului Clinic Județean de Ugență Bistrița.

Cum ne putem proteja 

Este importantă prezentarea la un consult medical dacă în urma unei mușcături de căpușă:
– apar erupții de orice tip pe piele (în special o erupție sub forma unui inel roșu denivelat în jurul unei erupții roșii care se extinde și care seamănă cu un ochi de bou sau puncte roșii pe glezne și încheieturi);
– apar simptome precum febra, durerea de cap, oboseala, gâtul sau spatele înțepenit, durerea de mușchi, durerea de articulații;
– zona cu mușcătura pare infectată (este roșie, caldă, dureroasă, umflată și prezintă abces).

Purtarea hainelor deschise la culoare pentru ca insectele să fie mai ușor vizibile, aplicarea de spray-uri și loțiuni repelente, verificare bagajelor, hainelor și corpului la întoarcerea din drumeții sau protejarea animalelor de companie cu produse recomandate de medicul veterinar împotriva insectelor sunt câteva dintre măsurile cu care ne putem proteja.

SPUNE-TI PAREREA