Vreme răcoroasă și schimbătoare, la începutul acestei săptămâni, în Bistrița-Năsăud.

Vremea va fi în general schimbătoare, în județ si se va răci, chiar accentuat in zonele montane. Vor fi înnorări temporare si local, averse de ploaie iar la munte, la altitudini, in general de peste 1400 m. alt, precipitațiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare. După-amiază, limita altitudinală a acestor fenomene va fi in coborâre, spre 1000 m. alt. dar treptat acestea vor fi în restrângere. De menționat este vântul, care va sufla moderat în zonele joase, pe tot parcursul intervalului, cu viteze de 35 -45 km/h din sector nord-estic iar la munte va fi tare, cu intensificări sustinute in zonele înalte, de peste 70-80 km/h.
Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general intre 10°C in zonele submontane si 15°C, la podiş iar minimele vor scădea până la valori cuprinse între 3°C in depresiuni şi 5°C in zonele joase.
La Bistrița, vremea va fi schimbătoare iar cerul, temporar noros. Sunt condiții de averse iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Maxima zilei nu va depăşi 14°C iar minima zilei va scădea spre 5°C“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA