Eduard Sălăgean, fiul Anei Dragu, cea care a înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ din Bistrița, este concurent la Românii au talent.  Povestea lui Eduard este cea care a dus la înființarea acestui centru, într-un moment în care nu existau aproape deloc informații și soluții pentru părinții copiilor cu autism. Începând terapia de timpuriu, Eduard s-a integrat cu succes în învățământul de masă. Chiar dacă experiența lui și a familiei sale nu este lipsită de probleme și suferințe, talentul lui Eduard este cel care iese la suprafață de fiecare dată. A urmat cursurile școlii de muzică din Bistrița și este un elev extrem de înzestrat.

Vineri seara, Eduard a concurat la semifinala concursului „Românii au talent“ și a trecut în finală după o interpretare uimitoare în cadrul unei producții spectaculoase.

VIDEO AICI!

„Și ne-a uimit pe toți, așa cum doar el o poate face.Eduard Dragu Salagean este, cred, primul bistrițean care a ajuns în Finala Românii au talent, cu ajutorul vostru pentru care suntem foarte recunoscători“, a transmis mama sa pe Facebook.

 

Eduard Dragu are un caracter puternic, iar prin dorința sa de a învăța oferă un exemplu pentru alți copii și tineri. În semifinala 2 a emisiunii Românii au talent a transmis emoții puternice printr-o interpretare impecabilă la pian, scrie Pro TV.

„Întotdeauna am apreciat pianistul din tine. Tu ești un om extraordinar. Prin aparițiile tale tu dai multă speranță copiilor și părinților care trec prin aceleași greutăți, prin care ai trecut și tu”, i-a spus Andi Moisescu.

„Tu ți-ai găsit o ușă magică- pianul. Intri într-o lume în care tu ești stăpânul și vrei să le arăți altora această lume”, a comentat Dragoș Bucur momentul lui Eduard.

„A fost foarte bine. Tu știi asta. Îți țin pumnii!”, i-a spus Mihai Bobonete.

„Vreau să știi că povestea ta ne ajută să înțelegem cât de greu a fost. Vreau să o felicit pe mama și pe sora ta, care ți-au călăuzit pașii”, a menționat Andra.

Eduard a fost diagnosticat la un an şi nouă luni cu autism infantil. Pentru ca el să poată merge la şcoală fără însoţitor, alături de alţi copii de vârsta lui, a fost nevoie de şase ani de terapie. Ca să îl scoată din lumea lui, mama i-a cumpărat lui Eduard un pian. În primele 4 luni, el nu a intrat deloc în camera cu pianul, apoi a început să cânte dintr-o dată piesele auzite prin casă. Eduard are și o soră cu patru ani mai mare, Alexa Dragu, care a ajuns în semifinalele Vocea României. Ea a fost mereu protectoarea lui în copilărie.

 

SPUNE-TI PAREREA