De Ziua Națională a tineretului celebrată în data de 2 mai, un subiect pus pe tapet de o mamă din Bistrița aduce în prim plan un fenomen îngrijorător: consumul de alcool, droguri și violența în rândul minorilor. Fiul ei, un tânăr de de 20 de ani care este student, a ieșit în oraș sâmbătă seara, într-un club. Petrecerea s-a prelungit până dimineață, în jurul orei 02.30, când a izbucnit o altercație între el și alți tineri aflați în locație. În urma conflictului, tânărul a fost bătut cu bestialitate, având nevoie de internare în spital. Mama sa a adus în atenție scandalul pe pagina de facebook, precizând că băiatul a fost bătut cu pumnii și picioarele în față și că viața lui a fost pusă în pericol. Disperată, femeia a cerut ajutorul oamenilor pentru a-i găsi pe toți cei implicați în altercație.

Ofer RECOMPENSĂ pentru orice informație legata de cei 4 ( stiu ei care sunt)..
.si care au pus viata lui David în pericol azi noapte la ieșirea din club, fiind bătut cu picioarele cu bestialitate în față, provocând-ui mai multe fracturi la nivelul feței și care acum se afla internat la UPU.
Am cunoștințe despre unul din ei ( e MINOR, face sau a făcut box). Insist ca împreună cu familia lui. sa ia legătura urgent cu mine înainte de a merge la presă si a.i arata poza…
Politia oricum s-a autosesizat“, a scris femeia pe pagina sa de facebook.

Poliția a identificat unul dintre agresori, acesta fiind minor.

În dimineața de 30 aprilie a.c., în jurul orei 02.30, un tânăr de 20 de ani, din Bistrița a sesizat, prin 112, faptul că în timp ce se afla în apropierea unui club din Bistrița, a fost agresat fizic.

În urma verificărilor, în aceeași zi, polițiștii au identificat un tânăr de 16 ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în cadrul dosarului penal întocmit pentru lovire sau alte violențe“, a precizat purtătoruld e cuvât al poliției pentru Observator BN.

Trag un semnal de alarma la ceea ce se poate întâmpla dacă autoritățile nu intervin sa faca razii,controale, în cluburi, unde se dau gratis băuturi alcoolice minorilor“

Mama tânărului trece prin clipe grele, fiul ei fiind acum spitalizat și silit să lipsească de la cursuri. Dar, în același timp, ea atrage atenția asupra acestui fenomen, a violenței în rândul tinerilor și precizează că nimeni nu a intervenit pentru a aplana scandalul.

Mulțumesc frumos fiecăruia în parte pentru sprijinul acordat, pentru mesajele de incurajare și susținere, pentru informațiile furnizate.
Fiecare informație adunată de la unii/alții au condus la găsirea autorului principal al agresiunii și încă al unuia dintre ei.
Este doar o chestiune de timp până se va afla cine au fost și ceilalți doi.Lasam ancheta sa decurgă.
Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toți.
Trag un semnal de alarma la ceea ce se poate întâmpla dacă autoritățile nu intervin sa faca razii,controale, în cluburi, unde se dau gratis băuturi alcoolice minorilor în preajma unor evenimente ca acesta de ” 1MAI” si nu doar.
Sa nu mai vorbesc de consumul de substanțe care în combinație cu alcoolul poate declanșa la tineri stări incontrolabile care pot degenera în situații de genul celei în care se afla David.
Majoritatea avem copii și toți sunt ” buni, de treabă, premianți, olimpici, sportivi de elita unii campioni la diverse sporturi…olimpiade” , însă nu știm cum se manifestă în grup sub influenta alcoolului și nu numai, a spiritului de turma.
Oricât ne străduim sa ii protejam nu ajunge dacă nu ne ajuta și societatea, autoritățile.
Pot ieși pe ușa oameni și sa se întoarcă neoameni sau in cel mai rău caz sa nu se mai întoarcă…
De la un schimb de replici sa se ajungă la agresiune și alte violente la doar 15,16 ani se pare ca e doar un pas…pana la fatalitate.
E ușor sa devii agresiv, violent sa faci rău pentru ca nu ai avut discernământ în acele momente, care cică te scuza, însă greul, consecințele abia după urmează pentru cel care a rămas cu traume de reparat * dureri, spitalizare, operații, transfer între spitale, traume, recuperare, eventuala pierdere a cursurilor, examenelor …a activităților ulterioare”
Toți greșesc chiar și copilul meu…si la cei cca 21 de ani cati are inca ma lupt sa ii explic consecințele fiecărei greșeli…il bat la cap, il stresez cum ca nu trebuie sa faca aia si aia pentru că…insă dacă situația degenerează și toată lumea sta și privește, nu se intervine…de catre autoritati mai ales când se știe politica cluburilor la evenimente, atunci tu ca părinte ce poți face…
Mulțumesc fetei care i-a dat apa la David când a căzut jos, băiatului….care a chemat taxi si l-a ajutat sa urce in el, pentru ca anumiti domni taximetriști au refuzat sa îl urce în mașină ca pătează cu sânge, ii sunt recunoscătoare prietenului din copilarie care l-a însoțit la spital si a stat cu noi restul noptii pana dimineata, ajutandu-ne in incercarea de a afla autorii agresiunii, iar celor care nu au văzut și s-au făcut câ nu vad…sa rămână orbi pentru totdeauna…
Nu judec…însă ne ies copiii din casa și nu știm mare/mic ce li se poate întâmpla pt ca autoritățile nu intervin…iar oamenii se tem…
Despre asta vorbim …teama de a interveni ca să nu pățești și tu ceva …peste 2 săptămâni.
Sa nu-ti vina ție rândul…ca te-ai băgat.
Trist si revoltător.
Da…o sa zică mulți: de ce ii lasam sa iasa,sa mearga in cluburi, in loc sa rămână acasă, ..etc…Părinții îs de vina mereu….Meseria de părinte e cea mai grea. Nimeni nu te învață nimic…
Și noi am fost tineri, am iesit, dar dacă ne prindea o anumita ora pe strada eram legitimați.Era disciplina ….Știam ca dacă facem aia și aia se lasă cu urmări…
Acum se permit de toate…fără limite.
Hai sa ii ținem izolați si sa lăsăm actele de vandalism sa ia amploare…sa-si deie în cap de la o vorbă…sa încurajăm consumul de toate cele.
Dacă nu luam atitudine si nu se implica cei plătiți din banii noștri mâine poate urma un alt copil, tânăr, minor sau adult…poate fi dezastruos….chiar fatal.
Gânduri de bine tuturor“, a scris mama tânărului pe facebook.

 

SPUNE-TI PAREREA