Un nou drum din Bistrița-Năsăud a fost recepționat astăzi, după modernizare. Este vorba de drumul județean Silivașu de Câmpie (DN)- Șopteriu.

Continuăm seria veștilor bune prin modernizarea drumului județean, 162 Silivașu de Câmpie (DN)- Șopteriu” [6.05 KM]
Un proiect finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean, în valoare de 19.7 mil. lei, și cu o garanție a lucrărilor de 10 ani.
Lucrările executate au constat în:
Aamenajarea terenului, execuția terasamentelor, lucrări de consolidare (fundație adâncită de parapet, șanț ranfort din beton, zid de sprijin), lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrație (șanțuri din beton, drenuri, cămine vizitare dren, podețe), amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră (parapet metalic, marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice), 2 poduri (un pod nou și un pod reabilitat). 
Continuăm să ducem #PoartaTransilvanieiBistrițaNăsăud pe drumul cel bun, prin proiecte și investiții de dezvoltare“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Drumul a fost modernizat pe o distanță de 6.05 km, constructori fiind SC FAR FOUNDATION SRL (lucrările de execuție) și SC SOMES – TOP – GRUP SRL (lucrările de proiectare)
Valoarea proiectului este 19.676.413,19 mil lei (aprox. 4 mil euro).
Lucrările au început la data de 19.07.2021 și au fost finalizate la data de 19.04.2023
Sursa de finanțare: Bugetul Local al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud
Garanția Lucrărilor: 120 luni (10 ani)

Lucrările de modernizarea au constat în: amenajarea terenului, execuția terasamentelor, lucrări de consolidare (fundație adâncită de parapet, șanț ranfort din beton, zid de sprijin), lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrație (șanțuri din beton, drenuri, cămine vizitare dren, podețe), amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră (parapet metalic, marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice), 2 poduri (un pod nou și un pod reabilitat)

SPUNE-TI PAREREA