Foto cu caracter ilustrativ

Aproximativ 600 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, în weekend-ul de 1 Mai.

La nivelul judeţului Bistrița-Năsăud aproximativ 160 de poliţişti vor acţiona zilnic în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică și vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Totodată, polițiștii sunt pregătiți să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, în perioada 28 aprilie – 1 mai a.c., poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, de investigații criminale, acțiuni speciale și de la alte structuri, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în zonele turistice și de agrement.

În această perioadă, în vederea menţinerii şi asigurării unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea producerii unor infracţiuni sau fapte reprobabile, poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public.

Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere din județ, în apropierea complexelor comerciale a parcurilor și a zonelor de agrement în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului rutier, precum și în vederea combaterii excesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto.

SPUNE-TI PAREREA