Sute de tineri au ieșit astăzi în stradă, la Bistrița, pentru a atrage atenția asupra unuui fenomen îngrijorător. Este vorba de un marș organizat de către Liceul cu Program Sportiv Bistrița, la care s-au alăturat și sportivii CS Gloria 2018 BN. Aceștia au vrut să atragă atenția că tot mai mulți tineri conumă alcool, tutun și droguri, lucru care le afectează sănătatea. De asemenea, au vrut să arate că sportul este o opțiune care crește adrenalina într-un mod sănătos.

Un număr tot mai mare de adolescenți consumă alcool, tutun și /sau droguri, cu toate ca acest lucru este ilegal și periculos. O parte dintre ei consumă alcool sau substante toxice doar ocazional dar chiar și acest comportament poate fi considerat periculos, deoarece poate duce la dependență și probleme secundare acesteia.
Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan și alte instituții publice din județ s-au alăturat demersului Liceului cu Program Sportiv, Bistrița Oficial tragând un semnal de alarmă în această privință, prin participarea la Crosul ”Dependent de o viață sănătoasă” care s-a desfășurat astăzi în Padurea Schullerwald.
Echipele noastre de fotbal (Liga a 3-a), fotbal feminin (Liga a 2-a), handbal (Liga Florilor MOL) și handbal junioare 3 au promovat sportul ca alternativă pentru sănătatea fizică și psihică a tinerilor. Totodată, au stat de vorbă cu cei prezenți despre riscurile determinate de consumul de alcool, tutun și/sau droguri și i-au încurajat să adopte un stil de viață sănătos.
Ulterior, copiii, tinerii și adulții participanți au alergat în probele de 800, 1000, 1200 și 1500 de metri, în final cu toții fiind recompensați de organizatori cu medalii“, au transmis reprezentanții CS Gloria Bistrița-Năsăud.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Marș “Dependent de o viață sănătoasă”, într-o perioadă în care consumul de substanțe interzise este într-o continua creștere, ne implicăm în stoparea acestui fenomen.
Astfel, alături de sportivii CS Gloria 2018 BN, și a peste 600 de tineri, am participat la marșul organizat de Liceul cu Program Sportiv Bistrița, prin care atragem un semnal de alarmă tinerilor, că viața merită trăită frumos, iar sportul poate fi una dintre cele mai bune motivații, spre o viață sănătoasă.
Felicitări, domnului inspector școlar General, Cristian Nicula, doamnei inspector Rodica Drăgus, conducerii Liceului cu Program Sportiv Bistrița, domnului director Octavian Guiu, domnului director adjunct, Grigore Leonte, profesorilor coordonatori, Prof. Iuliana Pașca, Prof. Daniela Nechifor, domnului Horațiu Pașca, antrenorul principal al echipei de handbal, CS Gloria 2018 BN, tuturor dascălilor si elevilor, implicați în organizarea acestui proiect, în care viața și sănătatea au prioritate.
Continuați să faceți inițiative care să vină în sprijinul și dezvoltarea tinerilor“, a transmis Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA