La finalul acestei săptămâni, românii vor avea și o minivacanță de 1 Mai. Ziua Muncii va fi sărbătorită luni, așa că weekend-ul se va prelungi. O nouă minivacanță va avea loc în perioada 1 iunie – joi – Ziua Copilului – 5 iunie – a doua zi de Rusalii.

Astfel, ultimul modul al elevilor se anunță unul destuld e lejer și relaxant. Programul „Școala altfel“ a debutat luni, 24 aprilie, în unele unități de învățământ din Bistrița-Năsăud. Programul durează 5 zile consecutive și nu se desfășoară în aceeași perioadă pentru toate școlile. Planificarea se face la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Programul Școala altfel se organizează în fiecare an școlar, iar Ministerul Educației este de părere că aceste program poate contribui la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor, fie că sunt preșcolari sau elevi. Timp de 5 zile consecutive, profesorii vor gândi tot felul de activități pentru elevi, acestea fiind menite să le dezvolte diferite competențe și abilități.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA