Un tânăr de 19 ani din Viișoara a fost reținut după ce a furat bunuri din 14 autoturisme, dar și un autoturism și o autoutilitară. Tânărul a furat aceeași autotutilitară de două ori, a condus-o fără să dețină permis și a abandonat-o. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La data de 19 aprilie a.c., în urma investigațiilor și probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 19 ani, din Viișoara, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. În cursul zilei de astăzi, 20 aprilie, tânărul va fi prezentat magistraților, în vederea arestării preventive.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 21-29 martie a.c., tânărul ar fi sustras un autoturism și de două ori aceeași autoutilitară, pe care le-ar fi condus fără să dețină permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule iar ulterior le-ar fi abandonat. Totodată, în perioada 24 martie-13 aprilie a.c., pe timp de noapte, ar fi sustras bunuri din 14 autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița. Prejudiciul estimat prin comiterea celor 14 furturi a fost estimat la aproximativ 5.000 de lei.

Tânărul a fost depistat ieri, pe o stradă din Bistrița, a fost condus la audieri, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar în cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și furt calificat“, a transmis IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA