Petre Daea a mers marţi în Parlament, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa de către USR şi Forţa Dreptei. Acesta a adus cu el un jurnal în care a susținut că a „consemnat zilnic” activitatea sa la Ministerul Agriculturii. În timpul dezbaterilor, USR l-a catalogat drept „un măscărici” al agriculturii românești, iar deputaţii AUR au venit cu pancarte cu mesajul „Opriţi importurile din Ucraina!”.

În timp ce ministrul Daea își rostea discursul, parlamentarii AUR au protestat în spatele său cu pancarte prin care cereau oprirea importurilor din Ucraina.

Vicepreşedintele Camerei, Daniel Suciu, a intervenit și i-a poftit pe aceștia la loc în bănci: „Vă reamintesc că anul trecut Regulamentul forului legislativ a fost modificat şi este interzisă prezentarea unor bannere sau însemne de protest în plen. Vă poftesc la loc în bănci, e săptămâna luminată și nu vreau să avem probleme”.

Moțiunea care a fost respinsă în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, cu 83 de voturi pentru, 174 împotrivă şi o abţinere.

Un fel de moțiune…l-au pomenit de 51 de ori, de 4 ori pe minut, au râs de vremurile în care el a făcut școală, au râs de anii lui și l-au persiflat cum doar progresiștii știu. Și nu m-am răbdat și am intervenit pentru colegul nostru, Petre Daea”, a transmis deputatul Daniel Suciu la dezbaterea moțiunii.

Daniel Suciu a avut și un discurs, în plen, prin care și-a arătat susținerea față de Petre Daea.
„Cum ați vrut, l-ați persiflat, în acest text al moțiunii. Nu are nicio importanță, că este politică. Dar am văzut cât de mult v-a interesat ce ați scris în propria moțiune, pentru că nu ați avut deloc bunul simț să îl ascultați pe cel pe care l-ați chemat astăzi în fața dumneavoastră„, a transmis Daniel Suciu.

 

SPUNE-TI PAREREA