La un an de la debutul lucrărilor la centura ocolitoare a Becleanului, administrația orașului a dat publicității un material video care cuprinde toate etapele, lună de lună.

Lucrările la cel mai important obiectiv al regiunii: de la Aprilie 2022 până la Aprilie 2023. Mulțumim pentru încredere!“, a scris primarul Nicolae Moldovan.

Lucrările la Varianta Ocolitoare a orașului Beclean au fost începute în data de 15 aprilie 2022, șantierul fiind inaugurat de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, alături de primarul Nicolae Moldovan și alte oficialități.

Prin construirea variantei ocolitoare, se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.
Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III. Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Centura ocolitoare a orașului Beclean este primul proiect realizat în România în urma unui parteneriat dintre o administrație publică locală și CNAIR. Lucrarea este executată de firma CML din Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA