Balansoarul destinat persoanelor cu dizabilități din Parcul Municipal din Bistrița a fost scos temporar din uz după ce mai mulți copii s-au accidentat. Este vorba de copii care ar fi trebuit să folosească mobilierul de joacă obișnuit, și nu pe cel pentru persoane cu dizabilități. După mai multe accidente minore, lucrurile s-au precipitat în acest final de săptămână, când doi copii și-au rupt picioarele jucându-se la balansoar. Ulterior, acesta a fost blocat de către Primăria Bistrița. Într-o postare pe facebook, reprezentanții instituției și-au exprimat regretul față de incidentele petrecute, dar și vizavi de faptul că, din cauza unor oameni care nu au respectat destinația leagănului, persoanele cu dizabilități au de suferit.

Balansoarul dedicat persoanelor cu dizabilități aflate în scaun cu rotile, amplasat în Parcul „Regele Mihai I al României” din luna octombrie a anului trecut, a fost montat ca urmare a implementării unui proiect de bugetare participativă, aferent primei ediții derulate de municipalitate în anul 2021.
Precizăm încă o dată că balansoarul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități locomotorii, lucru marcat prin mesaje de avertizare amplasate încă de la inaugurare.
De altfel, în toată această perioadă, persoanele cărora le-a fost destinat balansoarul s-au bucurat de el, folosindu-l fără vreun risc, în condiții de totală siguranță.
Regretăm că au existat și cazuri în care copii fără dizabilități, deși erau însoțiți de părinți, au fost victimele unor nedorite incidente, ca efect al nerespectării regulilor de utilizare a dispozitivului.
Drept urmare, balansoarul va fi blocat până la identificarea unei soluții prin care să poată fi utilizat exclusiv de persoanele cărora le-a fost dedicat. Din păcate, blocarea balansoarului va fi făcută în detrimentul persoanelor cu dizabilități, care îl foloseau fără probleme.
Suntem preocupați în continuare de siguranța locurilor de joacă pentru toți copiii, municipalitatea intenționând să amenajeze un perimetru mai generos cu facilități de agrement pentru copiii cu dizabilități“, este mesajul transmis de către Primăria Bistrița.

Citește și:

Doi copii din Bistrița și-au rupt picioarele în leagănul pentru persoane cu dizabilități. Mai mulți copii s-au accidentat în această primăvară

Copil accidentat în parcul municipal din Bistrița. Și-a prins piciorul în legănul pentru persoane cu dizabilități

SPUNE-TI PAREREA