Scriitorul Gelu Vlașin și soția sa, Cristina Vlașin, sunt un exemplu despre cum oamenii înzestrați intelectual își pot folosi resursele pentru a avea o influență benefică în comunitățile din care provin. După ce au locuit ani de zile în Spania, cei doi s-au stabilit la Telciu, alături de copiii lor și, încet, încet, și-au clădit o nouă viață, dar nu doar lor, ci și celor din comunitate.

Cristina a început să dea lecții de muzică, lucru care i-a încântat nespus de mult pe copiii din Telciu și din împrejurimi. Cu ambiție și sprijin, Cristina și Gelu au reușit să pună la punct o sală de muzică, Sala Alegretto, dotată cu tot ce trebuie. Acum vor să înființeze și să doteze 3 cluburi de robotică și programare pentru copiii din satele Coșbuc, Telciu și Romuli.

 

Prima dată am reușit cu ajutorul vostru să amenajăm și să dotăm o sală de muzică (Sala Allegretto) pentru copiii din localitatea Telciu, jud. Bistrița-Năsăud. Am primit chiar și 2 piane donație!

Acum dorim să înființăm și să dotăm 3 cluburi de robotică și programare pentru copiii din satele Coșbuc, Telciu și Romuli.

Am obținut până acum spațiile necesare pentru buna funcționare, am primit ca donație câteva laptopuri și calculatoare, monitoare, hard-disk-uri și am realizat deja primele cursuri în baza unui parteneriat cu Fundația Progress.

Următorul pas ar fi completarea cluburilor cu laptopuri și calculatoare, dotarea spațiilor cu mobilier adecvat, în principal scaune ergonomice, măsuțe, apoi dotarea cu ozoboți (roboți educativi), minidrone, imprimante 3D.

Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copiii să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

În primul an de program, copiii din fiecare CLUB trec de la nivelul 2 la 4 pe Code.org cu ajutorul trainerilor și dezvoltă animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu

În al doilea an de program participă la activități STEAM – dezvoltă aplicații pe AppInventor, învață electronică și programare pe kituri Arduino, construiesc și programează roboți.
Ajută și tu, măcar cu o picătură, la dezvoltarea abilităților tehnologice pentru copiii de la sat. Au și ei dreptul să creadă că se pot forma pentru viitor în domenii tehnologice și informatice performante. Copiii înseamnă viitorul!“, este apelul făcut către cei care vor să ajute.

POȚI DONA AICI!

SPUNE-TI PAREREA