Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și-a croit drum în politică de la începutul anilor 2000, și de atunci a cunoscut o ascensiune la care nu se aștepta niciodată, în tinerețea lui. Într-un interviu publicat în format audio, Radu Moldovan povestește deschis despre aspecte mai puțin cunoscute din viața sa particulară, începând cu anii copilăriei, tinerețea, munca în Germania și munca de ospătar, meseria pentru care a rămas cu o etichetă permanentă.

„Am ajuns înapoi de unde am plecat, adică înapoi în slujba oamenilor și să-i servesc pe oameni. Am făcut-o la începuturi la Flora și la Parc, atunci îi serveam la masă, în calitate de ospătar sau de șef de sală, pe urmă, din 2004, în calitate de deputat și pe urmă președinte de Consiliu Județean, îi servesc în alte moduri, încercând să fac lucruri pentru ei“, a spus Radu Moldovan.

Ce a muncit în Germania

La vârsta de 23 de ani, Radu Moldovan a plecat o perioadă în Germania, unde a prestat mai multe munci modeste, de la curățenie, la spălat vase și servit la bar.

Acolo am învățat despre ce înseamnă respectul față de muncă și cultul muncii, de la poporul german, la o vârstă foarte fragedă, de 23 de ani spre 24 de ani“, a povestit Radu Moldovan.

Aveam un etaj la o facultate de construcții și meseria se numea academic «femeie de serviciu». Aveam șorțuri, bonete, cărucior cu de toate, și luam pe rând clasele: golit coșul, șters table, și baia. Aveam un etaj de făcut. Și de acolo mă urcam pe o bicicletă rea și mergeam 12 kilometri în fiecare zi […] Am început cu mașina de spălat vase, adică am fost șef la mașina de spălat vase. Eu comandam, eu executam, adică le puneam în lădițe, le spălam, le scoteam, le puneam la uscat… După ce am învățat să vorbesc cât de cât germană, am înlocuit un fost boxeur profesionist din Rusia care era șef la pizza. Și după ce am început să vorbesc, am făcut încă un pas în față, în sală, înăuntrul restaurantului, la cuptorul de pizza și la bar“, a mai povestit președintele CJ BN.

Acesta a împărtășit și câteva fotografii cu el, din copilărie, dar și din anii în care a muncit și și-a întemeiat o familie.

Puteți asculta interviul integral pe pagina povesteaneuneste.ro!

SPUNE-TI PAREREA