O parcare supraetajată este proiectul menit să degajeze aglomerația din zona centrală a municipiului Bistrița. Aceasta ar urma să fie construită pe strada Bistricioarei și să aibă 344 de locuri de parcare. Președintele Consiliului Județen Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că terenul destinat construcției parcării va fi cedat de către Consiliul Județean către Consiliul Municipal, cu tot cu studiul de fezabilitate.

Parcare supraetajată în Municipiul Bistrița, pentru a elimina aglomerația din zona centrală.
Pentru că parcările sunt o necesitate în Mun. Bistrița, voi propune Consiliului Județean trecerea terenului [6498 mp], de pe str. Bistricioarei împreună cu PUZ-ul și Studiul de fezabilitate (realizate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în valoare de 210.484 lei) 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹, care este eligibil pe Programul Regional Nord-Vest pentru construirea proiectului “Parcare supraetajată strada Bistricioarei S+3E+T”.
Proiectul cuprinde o parcare de 344 locuri, (dintre care 26 locuri persoane cu dizabilități) + 58 de locuri pentru biciclete + 2 locuri pentru autobuze și 15 stații de încărcare electrice, pe o suprafața desfășurată de 15.347,5 mp.
De asemena, pentru a reduce consumul de energie, pe învelitoarea proiectată se vor regăsi 288 de panouri fotovoltaice, ce pot debita o putere de până la 125 KW, în vederea reducerii costurilor.
Continuăm munca pentru comunitate!“, a transmis Emil Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Despre amenajarea acelei parcări supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, in spatele Hotelului Bistrita, menită să servească zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, se tot vorbeste de foarte multă vreme. Incă din 2013, se punea problema demolării centralei termice, astfel incât să se deschidă o arteră de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele fostului sediu al BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul căreia să fie amenajate mai multe parcări pentru institutiile adiacente.
    De asemenea, mai există posibilitatea ca in Piata Mihai Eminescu din Bistrita să fie construită o parcare subterană. De altfel aici urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural care prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber. De asemenea era proiectată si o grădină suspendată în suprafață de 7000 mp prevăzută cu parcare interioara.
    Chiar dacă in prezent perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor de a deveni un “Mall Cultural” este compromisă, măcar grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și parcarea de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial, asigurând un număr sporit de locuri de parcare fată de situatia actuală, dar si o noua infatisare pentru Piața Mihai Eminescu.

SPUNE-TI PAREREA