Fenomenele de iarnă au luat sfârșit, temperaturile sunt în creștere – pe scurt- vine primăvara. Dar nu sunt excluse nici fenomenele de instabilitate care ne-ar putea perturba în zilele următoare. Totuși, sărbătorile aduc vreme plăcută, așa că ne putem face planuri pentru grătare și picnic în aer liber.

Iată cum arată prognoza extinsă, prezentată de MeteoBN:

Încă de la început, important de precizat este un lucru : fenomenele de iarnă au luat sfârşit !! Pentru că în următorul interval de prognoză, temperaturile sunt în creştere, circulația generală a maselor de aer la nivelul teritoriului nostru susținând condiții de primăvară!

Dar haideți să vedem, pe îndelete, ce ne aşteaptă..
In aceste momente, configurația sinoptică în spațiul adiacent teritoriului nostru evidențiază o zonă de presiune scăzută în zona bazinului Mării Negre, cu un ciclon care generează precipitații însemnate cantitativ în Dobrogea iar la noi, vântul suflă moderat. Uşoara tendință de retrogradare a acestuia va imprima ariilor precipitabile o extindere spre estul şi nord-estul țării noastre, la noapte iar până mâine dimineață, averse slabe pot ajunge şi la noi. Vor fi trecătoare, slabe cantitativ, nici o problemă.
Apoi, peste zi, MIERCURI, o vreme schimbătoare, cu ceva vânt dar per total, ok. Aversele se vor retrage, incet din peisaj..
JOI, mizăm pe o creştere a regimului presiunii atmosferice si ne vom afla in plină advecție de aer cald, dinspre SV-ul continentului. Transportul de aer cald se va menține şi VINERI, când vremea va deveni deosebit de caldă si cel puțin până în orele după-amiezei, vom avea si cer variabil.
Incepând din orele serii, VINERI, însă, o nouă depresiune formată în bazinul mediteranean se va înscrie pe o traictorie transpanonică, aducând averse torențiale, fenomene electrice şi intensificări de vânt. ⛈️⛈️ Se anunță, astfel, o seară de vineri tulburată de fenomene orajoase !!
SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ, vremea îşi revine şi urmează, se pare, acelaşi tipar în ambele zile. Va fi o vreme în general frumoasă şi caldă, cu maxime de 17/19°C dar cu o uşoară instabilitate, mai ales în orele după-amiezei generată de staționarea unui nucleu rece de altitudine, poziționat în sudul Peninsulei Scandinavice. Această instabilitate nu va schimba aspectul general al vremii dar, cu caracter local, mai ales la deal şi la munte, unele averse pot apărea, repet, mai ales la deal şi la munte. Cu alte cuvinte, de Paşte aşteptăm o vreme ok!“

SPUNE-TI PAREREA