Ne aflăm deja în an pre-electoral și se configurează un nou „lot“ de candidați la funcțiile importante din administrația locală. În partide s-au făcut, în ultima vreme, o serie de recrutări și „transferuri“, dar se anunță și candidați din afara sistemului care promit să vină cu un suflu nou, cu mentalitate de oameni neînregimentați politic și cu viziuni mai eficiente în administrație.

Omul de afaceri Marius Negrea care, acum câteva luni, a făcut public faptul că ia în serios o candidatură la Primăria Bistrița, este curtat de mai multe partide politice din Bistrița-Năsăud, evident, cu excepția PNL.

Marius Negrea are o experiență de aproximativ 20 de ani în imobiliare și, nu o dată, a criticat maniera confortabilă și expeditivă prin care administrația locală se achită, în opinia sa, de misiunea publică pe care o are față de cetățeni.

Chiar dacă funcția de primar nu i-ar aduce un avantaj financiar mai mare decât mediul privat, Marius Negrea ia candidatura ca pe o provocare și o ocazie de demonstra că se poate și altfel. După părerea sa, o primărie trebuie condusă exact ca o firmă și primul interes al celor aflați al conducere trebuie să fie performanța.

O primărie trebuie nu neapărat să facă profit, dar trebuie să fie cel puțin pe zero. Poate să facă și profit. Dar cel mai important este să nu meargă în pierdere.  Funcționalitatea trebuie să fie exact ca în mediul privat. Singurul motiv pentru care m-am gândit să fac pasul către Primăria Bistrița , indiferent în ce funcție, chiar în funcția de primar sau într-o echipă,  este pentru că știu, din experiența pe care am câștigat-o în ultimii 20 de ani de activitate, că  ar fi niște lucruri care s-ar putea schimba pentru ca primăria să funcționeze mai bine“, este de părere Negrea, conform unui interviu acordat pentru ObservatorBN.

Marius Negrea se ocupă, în acest moment, de tranformarea fostei turnătorii a companiei ARIO, un imobil de peste 12.000 mp situat lângă Dedeman, care va deveni un complex sportiv și comercial. El a achiziționat imobilul și terenul aferent de la lichidatorii ARIO SA, acum câțiva ani, pentru aproximativ 1 milion de euro.

SPUNE-TI PAREREA