Fenomenele meteo de iarnă, nefirești pentru începutul lunii aprilie, afectează și județul Bistrița-Năsăud. O avertizare meteo cod galben este în vigoare în intervalul 06 aprilie, ora 10.00 – 07 aprilie, ora 12.00.

Fenomenele vizate sunt ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și polei.

În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș,Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp.

De asemenea, o parte din județ va fi sub incidența unui cod portocaliu, în perioada 06 aprilie, ora 10.00 – 06 aprilie, ora 22.00. Fenomenele vizate sunt ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă.

Zone afectate: județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș
În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

Pe parcursul nopții in județul Bistrița-Năsăud s-a intervenit pe mai multe drumuri, în funcție de necesitați.
Pe drumurile naționale s-a acționat cu 15 autobasculante cu lama și raspânditor și 8 încărcătoare. Pe drumurile județene s-a acționat cu 10 utilaje în toate cele 5 loturi desemnate. Pe drumurile naționale din zona de munte a județului se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil umed, neînregistrându-se la acest moment blocaje sau restricții de circulație.
În acest moment, nu există sectoare de drum necirculabile datorită fenomenelor meteo, atât pe drumurile județene cât și pe cele naționale din cadrul zonei de responsabilitate a Insituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA