Vremea se ameliorează ușor, în cursul zilei de miercuri, după un episod hibernal la începutul lunii aprilie, când mulți pomi sunt deja înfloriți. Dar nu va ține mult, pentru că joi avem iar parte de ninsoare.

„Veşti bune, pentru măcar puțin timp, în următorul interval de prognoză.
Astfel, miercuri, vremea se va ameliora iar precipitațiile vor lipsi. Se şi incălzeşte, nițel, fațā de nebunia de astăzi iar temperaturile urcă în ecartul 1/2°C printre munți şi 6/7, in zonele joase din vestul județului.
Şi cam atât cu veştile bune.
Incepând din orele nopții de miercuri spre joi, aria precipitațiilor va fi, din nou, în extindere. Aşa cum enunţam încă de duminică, ciclonul de manual care ne-a afectat astăzi va urma o traiectorie retrogradā, deviat fiind, din traseul clasic spre estul continentului, in sens invers, spre nord-vest, de vasta zonă de presiune ridicată centrată în zona Peninsulei Scandinavice. Nucleul acestuia va traversa nord-estul țării noastre, aspect care va imprima o miscare NNV-SSE maselor de aer din zona aferentă județului nostru, astfel, vom fi influenţați, în continuare de masa de aer rece preexistentă. In plus, ciclonul va beneficia de un aport important de umezeală din Marea Neagrā.

Urmare a celor enunțate, joi, va ninge, din nou, pe arii extinse, în general moderat cantitativ iar temperaturile vor rămâne în jurul pragului de îngheț, în zonele joase de relief, în timp ce la deal şi la munte vor deveni negative.
Se va depune strat nou de zăpadă!
Vântul se va reactiva în zonele înalte unde va sufla tare, viscolind si spulberând zăpada. In zonele joase, acesta va fi cel mult moderat“, a detaliat MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA