Iarna s-a reinstalat în Bistrița-Năsăud, la început de aprilie. O avertizare cod galben de intensificări ale vântului și ninsori este în vigoare în perioada 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14.00. S-a depus și un strat nou de zăpadă care pune în dificultate șoferii.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Pe DN17, în Pasul Tihuța, s-a acționat pentru deszăpezire, dar încă se circulă cu dificultate.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, marți la amiază, 4 aprilie 2023 , ninge abundent pe DN 17 Bistrița-Vatra Dornei, în localitatea Piatra Fântânele (Pasul Tihuța), județul Bistrița-Năsăud, mai  multe autotrenuri nu pot înainta, astfel că sensul de urcare este oprit și se circulă alternativ, pe celălalt fir.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Gorj, Prahova și Vrancea.

Citește și:

Avertizare meteo în Bistrița-Năsăud. „Condițiile vor deveni de iarnă pură“

 

SPUNE-TI PAREREA