Lucrările continuă la pasajul subteran de pe Bulevardul Decebal din Bistrița. Aici au început săpăturile pentru psajul pietonal care va fi prevăzut cu scări rulante, dar doar la urcare. Pasajul urmează să facă legătura cu noua piață agroalimentară care va fi construită în zonă.

S-au montat cei 255 de piloni și au fost începute săpăturile pentru pasajul pietonal subteran din zona Decebal.
Acesta va avea inclusiv lifturi și scări rulante pe componenta de urcare, urmând să facă legătura și cu noua piață agroalimentară ce va fi construită în Decebal.
Existența unui pasaj pietonal subteran va permite fluidizarea circulației auto și reducerea gradului de poluare pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului“, a transmis recent primarul Ioan Turc.

Șantierul creează disconfort și nemulțumire

Șantierul început deja de ceva vreme, creează mult disconfort și nemulțumire, atât locuitorilor din zonă, cât și în rândul altor bistrițeni care nu mai pot circula pe Bulevardul Decebal. După începerea săpăturilor, în zonă s-a format o adevărată „piscină“ care a stârnit discuții la finalul acestei săptămâni.

Viceprimarul Sorin Hangan a explicat, însă, că acestea sunt lucrări care au loc o dată la câteva decenii și că este firesc să producă disconfort.

Da, așa arată acum Bulevardul Decebal! Nu are de ce să iți placă pentru că e un șantier, nimic altceva.
Pe acest bulevard se realizează lucrări complexe, care se fac o dată la câteva decenii.
Da, există disconfort în trafic și nu numai pentru noi, toți bistrițenii, precum si pentru cei care vin în oraș cu diverse treburi.
Ritmul acestor lucrări este dat, în mod obiectiv, de amploare și complexitate și este generat de motive obiective, despre care am tot discutat. Sunt și unele subiective. Pe ambele ne străduim să le gestionăm corect în vederea încadrării în termenele prevăzute, atât în contractul de finanțarec cât și în cel de execuție.
Deloc surprinzător, cei care se agită cel mai mult și oftează din greu sunt demnii urmași ai celor care au administrat orașul vreme de 12 ani.
Înteleg bine frustrările acumulate în trafic, nu e ușor când sunt deschise atâtea șantiere, dar, vă asigur, că nu exista altă soluție“, a transmis Sorin Hangan.

SPUNE-TI PAREREA