Vești proaste de la vreme, în următoarele zile. Începutul lui aprilie aduce vreme de rea în Bistrița-Năsăud, cu ploi, lapoviță, ninsori și temperaturi scăzute.

Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum neechipați, mai ales dacă au de confruntat șosele aflate la altitudine.

În următoarele 36 de ore, aspectul vremii se va degrada, răspunzător fiind un ciclon mediteranean dezvoltat pe fondul unei invazii masive de aer rece dinspre latitudini nordice. Traiectoria acestuia va afecta „în plin” teritoriul țării noastre, astfel, precipitațiile se vor extinde ca arie şi se vor intensifica!
La noi în județ, aria precipitabilă se va extinde dinspre sud – sud-est, în orele nopții. Va ploua, în general moderat cantitativ pe arii extinse în zonele joase iar mâine dimineață, sunt posibile, trecător, precipitații mixte. ( lapoviță – ninsoare ).
La deal şi la munte, însă, în nordul şi estul județului, în general la altitudini de peste 500 m., va ninge, temporar abundent, se va depune strat de zăpadă iar aspectul va deveni hibernal.
In tot intervalul de prognoză, vântul se va intensifica din sector nord-estic, până la tare în zonele joase iar la munte, rafalele vor depăşi 90-100 km/h. La peste 1000 m. alt. va fi viscol iar vizibilitatea mult diminuată!
Nu plecați la drum neechipați corespunzător, pe drumurile de altitudine si pe cele din zonele amintite cu ninsori, se va forma ghețuş, se va depune strat de zăpadă, condițiile vor deveni de iarnă pură. 

Este doar primul pasaj hibernal, după o zi de miercuri liniştită, joi, retrogradarea ciclonului pe la nord de țara noastră va aduce un nou episod de ninsori, de data aceasta generalizat“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA