Dealul Budacului, 29 martie 2023

Dimineața de miercuri a întins la maxim nervii bistrițenilor care au rămas bolcați în trafic ore întregi și au întârziat la muncă și la școală din cauza stării drumurilor. Deși o avertizare meteo privind fenomene de iarnă a fost transmisă din timp, drumarii nu s-au pregătit pentru episodul de iarnă de la finalul lunii martie. Mai multe drumuri din Bistrița-Năsăud au fost acoperite cu gheață și zăpadă, iar circulația a devenit imposibilă. Poliția a aplicat amenzi în valoare de 75.545 de lei pentru neregulile constatate pe drumurile naționale 17, 17C, 17D, pe Drumul Județean 173 și pe raza municipiului Bistrița.

Citește și:

De data asta, iarna chiar i-a luat prin surprindere! Bistrițenii, blocați în trafic din cauza drumurilor înghețate (FOTO/VIDEO)

 

„Astăzi, 29 martie, polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Rutier Bistrița, Poliția orașului Năsăud, Poliția Orașului Sângeorz-Băi și cei ai Secției 1 Politie Rurala Bistrița au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 75.545 de lei, în conformitate cu art. 105 din OUG 195/2002.

Sancțiunile au fost aplicate administratorilor de drum pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, pentru neregulile constatate pe drumurile naționale 17, 17C, 17D, pe Drumul Județean 173 și pe raza municipiului Bistrița“, se arată într-o informare a poliției.

SPUNE-TI PAREREA