Pavel Huzmezan, un veteran de război din Bistrița-Năsăud, a împlinit astăzi 101 ani. Acesta a fost vizitat și felicitat de către reprezentanții Asociației Veteranilor de Război, Brigăzii 81 Mecanizată General ”Grigore Bălan”, Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și ai autorităților publice locale și județene.

101 ani de iubire față de țară!
Reprezentanții AMVVD- Sucursala Bistrița, Asociației Veteranilor de Război, Brigăzii 81 Mecanizată General ”Grigore Bălan”, Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud și ai autorităților publice locale și județene, s-au reunit astăzi, 27 martie, cu toată recunoștința și aprecierea în suflet, în casa unde veteranul de război Pavel Huzmezan își duce povestea mai departe, la împlinirea celor 101 ani.
Cu povești memorabile despre luptele la care a participat, ducând prin timp durerea și lacrimile camarazilor pierduți în război sau prin vreme, Pavel Huzmezan și-a îmbrățisat oaspeții cu aceeași dragoste și modestie pe care a arătat-o de fiecare dată.
Un adevărat exemplu pentru generațiile următoare și o poveste vie de patriotism, pe care suntem fericiți, în fiecare an, că avem privilegiul de a o asculta.
La mulți ani și multe primăveri cu sănatate și bucurii alături de cei dragi!“, este mesaul transmis de Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati – Sucursala Bistrița.

Printre cei care l-au îmbrățișat pe longevizul veteran de război se numără și primaurl municipiului Bistrița, Ioan Turc.

„La mulți ani și recunoștință deplină veteranului de război Pavel Huzmezan! La cei 101 ani împliniți astăzi, sărbătoritul nostru este trecut prin luptele celui de-Al Doilea Război Mondial, un om cu o vastă experiență acumulată de-a lungul parcursului său centenar. Ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și a evocat câteva amintiri care i-au marcat viața. Veteranul Pavel Huzmezan este o filă vie a istoriei țării și a comunității noastre, și sunt impresionat de tot ceea ce reprezintă acest om. Venerabile domn, este o bucurie și o onoare să vă cunosc!“, a transmis Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA