Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița, unitatea de învățământ care formează viitori bucătari, cofetari, patiseri, ospătari, frizeri și oameni pregătiți în alte meserii, va avea, în curând, un nou aspect, grație unui proiect amplus de rebilitare. Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că lucrările vor fi gata în aproximativ o lună și liceul va fi dat în folosință în formă optimă pentru formarea elevilor.

După reabilitarea care a costat peste 9 milioane de lei, elevii de aici vor putea face practică în săli dotate cu aparatură specifică meseriei în care se pregătesc.

Într-o lună de zile, lucrările de reabilitare și extindere a Liceului Tehnologic de Servicii vor fi finalizate!
Bistrița are nevoie de personal calificat în meserii precum: bucătar, cofetar-patiser, ospătar, frizer etc., iar derularea unui învățământ profesional de calitate necesită o bază materială modernă.
Prin urmare, la această unitate școlară, pe partea de reabilitare, intervențiile constau în: schimbarea învelitorii cu țiglă ceramică, înlocuirea pardoselii cu covor din PVC, ușor de igienizat și rezistent, montarea de elemente de tâmplărie cu măsuri speciale pentru securitate la incendiu, montarea de elemente de circulație a instalațiilor de schimbare a aerului viciat și recuperare de căldură, realizarea de pilaștri din polistiren pe fațade, termoizolarea podului, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și echiparea cu sistem de rampă mobilă a casei scării pentru accesul acestora la etajele superioare.
Pe partea de extindere, corpul nou edificat în continuarea clădirii existente crește suprafața desfășurată a unității de învățământ de la 1278 de metri pătrați la 2065 de metri pătrați. Construcția beneficiază de aceleași dotări, fiind amenajate și accesorizate săli cu mese, stații de gătit, electrocasnice etc., pentru ca elevii să-și desfășoare orele de practică în cele mai bune condiții.
Investiția totală pentru acest obiectiv, cu finanțare prin POR și bugetul local, este de 9.329.551,76 lei, fără TVA“, a transmis Ioan Turc.

Proiect început pe timpul fostei administrații

Finanțarea pentru acest proiect a fost obținută de către fosta administrație a Primăriei Bistrița, PSD. Prin urmare, organizația PSD BN a reacționat după ce actualul primar a dat detalii despre evoluția lucrărilor și a transmis un mesaj prin care a subliniat că ar trebui ca Ioan Turc să precizeze acest lucru.

#sepoate să ne aducem aminte și să fim corecți? Liceul Tehnologic de Servicii, vizitat recent de administrația actuală se reabilitează datorită unei finanțări obținute de fosta conducere a primăriei. Apreciem aportul actualei conduceri, inclusiv adiționarea și adaptarea contractului, ne bucurăm că vizitează toate aceste șantiere, dar totuși ar merita menționate meritele celor ce au obținut banii europeni“, este mesajul transmis de social democrații din Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA