Caricaturistul Ion Barbu, fost inginer în mina Petrila și, ulterior, inițiator al proiectului „Planeta Petrila“, vine la Bistrița, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Evenimenul, intitulat „Destupătorul de minți“, va avea loc joi, 23 martie, de la ora 18.00.

Ion Barbu , „DESTUPĂTORUL DE MINȚI”, vine la Muzeu. Haideți să-l întâlniți! Vă garantăm un spectacol extraordinar cu numere de magie de neimaginat, acrobație la trapez, dreptunghi și cerc literar, mers pe sârmă ghimpată și dat foc la valiză, toate regăsite în cuvintele unui intelectual rafinat și distilat, redate printr-un umor autentic, neplagiat, fin și sănătos tun.
Aveți, așadar posibilitatea de a da like la o întâlnire de gradul trei cu un extraterestru de pe Planeta Petrila.
Joi, 23 martie, ora 18, vă așteptăm la Muzeul Bistrița la o degustare de umor sec, demisec și triplesec.
Veniți, privighetorul cântă și încântă și liliacul a-nflorit!“, a transmis managerul muzeului, Alexandru Gavrilaș.

Ion Barbu a studiat la Universitatea din Petroșani, dobândind calitatea de inginer. A lucrat la Mina Petrila, iar după 1990, prin implicarea acestuia, mina a fost salvată de la demolare. Mai târziu, el a fost cel care a transformat orașul Petrila într-o revelație artistică și a pus astfel, un oraș minier pe harta culturală a României, fiind inițiatorul proiectului cultural „Planeta Petrila”. A predat studenţilor cursuri despre utilizarea caricaturii în presă și a înfiinţat Editura „Ha, Ha Ha“ la Petrila.

 

 

SPUNE-TI PAREREA