O petiție care susține demersul de aderare a României la spațiul Schengen a fost inițiată de Partidul Mișcarea Populară. Conform textului care justifică această petiție online, România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru a intra în zona Schengen, lucru aestat de Comisia Europeană, Parlamentul European și majoritatea statelor membre.

Cu toate acestea, la 8 decembrie 2022, România a fost umilită. Din nou. Pe nedrept şi nemeritat. Consiliul Uniunii Europene a votat pentru ca spațiul Schengen să rămână în continuare închis pentru România și Bulgaria. Din cauza unui singur stat, Austria, care a ales să ignore voința instituțiilor europene și a celorlalte state membre. Refuzul Austriei este un gest anti-european, influențat strict de o retorică populistă internă.

Schengen este un drept dobândit prin efortul tuturor românilor. După 8 decembrie, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept.

Nu meritam această lecție injustă, dar nu este cazul să ne resemnăm. Doar prin acțiuni curajoase şi hotărâte putem să cerem ce este al nostru!“, se mai arată în demersul PMP.

 

Semnează pentru tine, semnează pentru România! Un minut pentru o acţiune unică, la nivel european.
https://romaniainschengen.ro/#formular
Fii parte din cea mai amplă acţiune de apărare a drepturilor noastre, a tuturor românilor, a demnității naționale!
Suntem egali în drepturi, suntem ţară membră UE și singura noastră cale de atac, ca să arătăm unei Europe întregi că nu suntem o ţară de mâna a doua, este să fim uniţi în faţa unei asemenea injustiţii. Petiţia România în Schengen este şansa noastră.
O mare nedreptate i s-a făcut României când Austria a spus NU pentru intrarea în Schengen.
Semnează pentru România în Schengen, acolo unde este locul ei de drept, câştigat acum mai bine de 11 ani“, transmite liderul PMP din Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

SPUNE-TI PAREREA