Un bărbat în vârstă de 59 de ani din Bistrița este acuzat că ar fi determinat cinci persoane să semneze contracte de credit, deși știa că acestea nu erau salariați. Acesta ar fi încercat pe nedrept obținerea sumelor aferente contractelor prin întocmirea unor adeverințe de venituri folosind datele a două societăți din oraș. Pragul prejudiciului provocat prin această faptă se ridică la peste 50.000 lei.

„La data de 7 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, toate în municipiului Bistrița.

Perchezițiile au vizat sediul unor societăți comerciale, dar și locuințele unor persoane și au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, având ca obiect documentarea şi investigarea ilegalităţilor săvârşite de persoane implicate în comiterea unor infracțiuni de instigare la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada august – octombrie 2020, un bărbat de 59 de ani, din Bistrița ar fi determinat alte cinci persoane să semneze contracte de credit cu o instituție bancară, deși cunoștea că acestea nu dețineau calitatea de angajat și nu realizau venituri. Totodată, ar fi întocmit adeverințe de venituri pe numele acestora, folosind datele a două societăți comerciale din Bistrița, care atestau în mod nereal calitatea de angajat, în scopul obținerii pe nedrept a sumelor de bani aferente contractelor de credit. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la peste 50.000 de lei.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției pentru audieri.

În urma audierilor, bărbatul de 59 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia pentru următoarele 60 de zile“, a transmis IPJ BN prin intermediul unui comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA