Femeile în uniformă care fac parte din echipa Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud sunt celebrate, luna aceasta, de către instituție. O serie de postări sub sloganul „Primăvară bleu jandarm“ prezintă femeile care ocupă diverse posturi în cadrul jandarmeriei.

Mr. Floarea Horga este ofițerul specialist psiholog, o persoană activă, căreia îi plac provocările.

Colega noastră a intrat în urmă cu aproximativ un an în Jandarmeria Bistrița-Năsăud și spune că deja s-a integrat foarte bine și datorită colegilor.
Spune despre ea că este o persoană activă și îi plac provocările! După 13 ani de experiență profesională în domeniul psihologiei clinice și 6 în psihoterapie, în urma cu un an a luat decizia de a ieși din zona de confort și a ales să candideze pentru funcția de ofițer psiholog în cadrul instituției noastre“, a transmis Jandarmeria Bistrița.

Slt. Diana CIUTA este comandant Grupa a III a, Detașamentul 1 Jandarmi Mobil.

Diana este absolventă a Academiei de Politie “Al. I. Cuza” București, promoția 2018-2021, iar în prezent își desfășoară activitatea la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi “Gelu-Voievod” Bistrița-Năsăud.

„Cu trecerea timpului femeile s-au impus în societate și au ajuns astfel să reprezinte o voce puternică a comunității.
Este o onoare să fac parte din această armă, iar munca în Jandarmerie, reprezintă totodată și o provocare pentru mine, deoarece îmi doresc sa demonstrez faptul că și femeile pot excela într-un domeniu specific bărbătesc”, a spus Diana.

Locotenent Anișoara PÎNZARIU este una dintre puținele femei care organizează și coordonează activitatea de Pază și Protecție Instituțională la nivelul structurilor Jandarmeriei Române.

Colega noastră este în primul rând un OM! O caracterizează perseverența, curiozitatea de a afla mereu lucruri noi și dorința de a fi cea mai bună în ceea ce face. Acest lucru este demonstrat și de faptul că este una dintre puținele femei care organizează și coordonează activitatea de Pază și Protecție Instituțională la nivelul structurilor Jandarmeriei Române.
Deviza colegei noastre este:
“Dacă vrei, poți. Prin ambiție, curaj și pregătire am dovedit că pot ocupa funcția de ofițer specialist pază, ale cărei atribuții sunt îndeplinite în structurile Jandarmeriei Române, în special de către ofițerii bărbați. Îmi desfășor activitatea în comandamentul inspectoratului și am responsabilități care constau în planificarea, organizarea, coordonarea, controlul și îndrumarea activităților în domeniul pazei.
Femeia modernă reprezintă un pilon important al comunității.
Ea îndeplinește ambele roluri: soție/ mamă și femeie de carieră.
Este puternică, dinamică, eficientă și independentă.”, scrie jandarmeria.

Paraschiva Marica este subofițer la Compartimentul Secretariat, Documente Clasificate și Arhivă. În anul 2018 am absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Petru Rareș Fălticeni.

Nu insist neapărat sa mă descriu, doresc doar să transmit un mesaj tuturor tinerelor aflate la început de drum în viață: vă încurajez să urmați o carieră militară deoarece vă disciplinează și vă ajută să fiți puternice, vă împinge să acționați cu simț de răspundere și vă aduce în preajma unor oameni care devin cu timpul o a doua familie.
Munciți pentru visele voastre și veți deveni ceea ce vă doriți!”, a spus Paraschiva.

Seria postărilor din luna dedicate femeilor se încheie cu – lt. col. Georgeta CĂȘVAN – ofițer specialist Informare, Relații Publice și cu Publicul.
Georgeta Cășvan gestionează imaginea instituției de 16 ani.

Am lucrat 9 ani în mass-media, am contribuit atât la începuturile Radio 21 Bistrița precum și ale postului de televiziune AS TV Bistrița. În acea perioadă am urmat și cursurile Facultății de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității Spiru-Haret la București, cu frecvență redusă, deoarece nu exista învățământ la distanță pe atunci. Recunosc, nu a fost întotdeauna ușor, dar am făcut ceea ce mă împlinea din punct de vedere profesional și orice oportunitate sau provocare a apărut, am depășit-o. Atunci când iubești ceea ce faci, totul pare că este mai ușor, iar lucrurile se aranjează în cel mai bun mod posibil.
Acest domeniu al relațiilor publice se află permanent într-o continuă schimbare. Apariția social-media a adus foarte multe provocări și de ce nu, chiar oportunități! Important este ca permanent să ne adaptăm la tot ce este nou pentru a fi ancorați în realitate.
În plan personal, am ales mereu să fiu EU, să mă cunosc din ce în ce mai bine, să mă accept și să mă înțeleg, altfel cum aș putea să fac acest lucru cu ceilalți?
Mereu sunt aproape de cei care au nevoie de mine, nu am ezitat niciodată să ofer ajutor necondiționat, deoarece în primul rând suntem oameni și aleg să văd partea bună în tot ce mă înconjoară. Nu îmi permit să ofer sfaturi, deoarece fiecare este liber să facă propriile alegeri în viață.
Mereu mă ghidez după această idee: într-o lume în care poți să fii ce vrei – alege să FII BUN!”

SPUNE-TI PAREREA